DNBs nettsider tatt ned av hackerangrep

- Dette ser vi svært alvorlig på.

DNBs nettsider tatt ned av hackerangrep
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): DNBs nettsider var i formiddag nede, og de fleste av bankens kunder fikk verken brukt nettbanken, søkt om lån eller benyttet seg av bankens øvrige nettjenester.

Årsaken til nedetiden er et såkalt ddos-angrep, får Dagbladet bekreftet.

- Nettsidene er delvis nede på grunn av et såkalt Ddos-angrep. Det vil by på problemer med innloggingen for en del av våre kunder. Vi vil anbefale folk om å prøve igjen litt seinere, sa kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg i DNB til Dagbladet ved 1130-tiden.

En time seinere opplyser Korsberg om at nettsidene er oppe igjen.

- Vi har fått lokalisert hvor angrepet har kommet ifra og stengt det ned i de aktuelle landene, opplyser Korsberg - som ikke vil si hvilke land dette gjelder.

- Vil dere varsle politiet?

- Det er vanlig prosedyre, og dette er noe vi ser svært alvorlig på. Dette framstår som et godt organisert angrep som skal gjeld også andre banker, sier Korsberg, som fikk første melding ved 1125-tiden tirsdag.

Ddos-angrep

• Et dos-angrep (denial of service) - tjenestenektangrep - mot en nettside, fører til at nettsiden kollapser. Et dos-angrep kan gjennomføres av en hacker alene, dersom vedkommende har nok kunnskap.

• Dos-angrep utnytter ofte svakheter i spesielle nettservere (spesielt apache-servere, som blir brukt bl.a. av regjeringen.no) til å manipulere serveren slik at internminnet sakte blir fylt opp, med det resultat at serveren til slutt går ned for telling.

• Et ddos-angrep (distributed denial of service) - distribuert tjenestenektangrep - mot en nettside, går ut på å bombardere en nettserver med et stort antall forespørsler på kort tid. Et ddos-angrep kan også gjennomføres av en enkelt hacker alene, dersom vedkommende kontrollerer mange nok datamaskiner i et såkalt botnet. Men ofte blir ddos-angrep gjennomført av flere eller mange hackere samtidig, i en koordinert aksjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer