DnBs nye medisinmann

Svein Aaser (51) er medisinmannen som skal kurere bankgiganten Den norske Bank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er vant til at det blåser på toppene, men gleder meg til å samarbeide og jobbe i DnB, sa Svein Aaser på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Den tidligere NHO-presidenten (1992-94) får som oppgave å skape ro og optimisme blant tusenvis av ansatte i DnB som er lei av filialnedleggelser og nedbemanning.

Fredrikstad-gutt

Svein Aaser er født i Fredrikstad og kunne i 1970 spasere ut av Norges Handelshøyskole med eksamenspapirer som viste at han var blitt siviløkonom. Samme år giftet han seg.

I løpet av sin karriere har Aaser hatt forskjellige lederjobber i Sarpsborg Papp, Nora matprodukter, Stabburet-Nora, Storebrand Skade og konsernsjef i Hafslund Nycomed fra 1987.

Da Nycomed fusjonerte med det britiske legemiddelselskapet Amersham ble Aaser visekonsernsjef. Der er han også administrerende direktør for Imaging-virksomheten og styremedlem i selskapet.

«Bedrifts-Norges gullgutt» var merkelappen Dagbladet satte på mannen for fem år siden, og mange vil nok fornye attesten.

Ned i lønn

Lønnsmessig blir overgangen fra Nycomed Amersham til DnBs konsernpalass på Aker Brygge, en skikkelig nedtur. Svein Aaser må ta til takke med Finn A. Hvistendahls årslønn på 2 millioner kroner, mot dagens årslønn i London på 3 millioner kroner.

- Slik er det bare. Det er et annet lønnsnivå i utlandet enn i Norge, sa Aaser til pressen i kveld.

(NTB)