Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DNBs styreleder gjenvalgt i strid med vedtektene

«Uheldig og utilsiktet», sier DNB.

GJENVALGT: Anne Carine Tanum ble tirsdag gjenvalgt som styreleder i DNB. Dette til tross for at hun allerede har sittet fem år lenger i DNBs styre enn det vedtektene tillater. Foto: NTB Scanpix
GJENVALGT: Anne Carine Tanum ble tirsdag gjenvalgt som styreleder i DNB. Dette til tross for at hun allerede har sittet fem år lenger i DNBs styre enn det vedtektene tillater. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne Carine Tanum ble tirsdag gjenvalgt som styreleder i DNB. Dette til tross for at hun allerede har sittet fem år lenger i DNBs styre enn det vedtektene tillater.

Banken forklarer det vedtektsstridige valget av Tanum som et resultat av en «uheldig og utilsiktet» ordlyd da vedtektene ble endret i fjor, skriver Aftenposten.

- Vi har nå for ordens skyld orientert både valgkomité og de største aksjonærene våre om at vi vil gjøre vedtektene tydeligere igjen, slik at meningen kommer bedre fram, skriver konserndirektør for kommunikasjon Thomas Midteide i en epost til avisen.

Anne Carine Tanum ble valgt inn i DNB-styret i 1999 og har sittet som styreleder siden 2008. Hun ble tirsdag gjenvalgt for en ny periode på to år.

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) skriver i en epost at de er kjent med saken.

- DNB gir uttrykk for at styret er lovlig valgt, og at DNB vil klargjøre vedtektene senest på generalforsamlingen i 2017. Departementet tar dette til orientering. Vi viser ellers til selskapet om denne saken, skriver informasjonsmedarbeider Martine Røiseland.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart