Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rygge

DN: Rygge kan være reddet. Sikter mot gjenåpning 1. april

Få dager før det siste sivile flyet tar av fra Rygge, har selskapet Rygge Airport fått på plass en viktig avtale med Forsvarsbygg. Målet er å gjenåpne flyplassen i april.

KLART FOR GRAVØL: Klokka 21.20 lørdag går siste avgang fra Moss Lufthavn Rygge for denne gang. Men det nye selskapet Rygge Airport AS tror de kan få fly på vingene igjen allerede til våren. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
KLART FOR GRAVØL: Klokka 21.20 lørdag går siste avgang fra Moss Lufthavn Rygge for denne gang. Men det nye selskapet Rygge Airport AS tror de kan få fly på vingene igjen allerede til våren. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rygge kan være reddet, skriver Dagens Næringsliv. Selskapet, som vil fortsette den sivile virksomheten på Rygge, fikk nylig tilsagn om konsesjon fra Samferdselsdepartementet. Nå er de blitt enige med Forsvarsbygg om tilgang til flyplassanlegg, rullebane og annen infrastruktur som Forsvaret eier, skriver avisa.

Trenger rask avklaring

- Nå har vi fått et virkelig gjennombrudd. Neste skritt er å få tilgang til terminalbygg og parkeringshus som eies av dagens flyplassoperatør, sier daglig leder Knut R. Johannessen i Rygge Airport (RA). Han sier en rask avklaring er nødvendig for å kunne komme i gang med drift til sommeren.

Han sier selskapet sikter mot en gjenåpning av flyplassen 1. april neste år.

Tror det blir vanskelig

Dagens direktør for Rygge sivile flyplass, Pål F. Tandberg, sier han ikke kjenner til hva slags avtale hans mulige arvtaker har fått med Forsvaret, men tror ikke det blir enkelt for RA å nå målet sitt, skriver Nettavisen..

- Vi skal selvsagt tilrettelegge for videre drift, men jeg tror dette blir vanskelig for RA. Vi har allerede sjekket ut de fleste mulighetene for å løse floken, uten hell, så jeg tror det skal bli vanskelig for dem å komme opp av startgropen. Men jeg ønsker dem lykke til, sier Tandberg.

Lørdag kveld holdes det gravøl for å markere den siste sivile avgangen, en Ryanair-flygning til Wroclaw i Polen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!