Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DN: Stortingspresidenten beklager etter konflikt rundt overvåkingsorgan

Men avviser å ha forsøkt å holde informasjon unna Stortinget. 

BEKLAGER PÅ TO PUNKT: Stortingspresidente Olemic Thommessen.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEKLAGER PÅ TO PUNKT: Stortingspresidente Olemic Thommessen.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I sitt svar til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, som forrige uke rettet skarp kritikk mot stortingspresident Olemic Thommessens opptreden overfor kontrollutvalget for de hemmelige tjenestene (EOS-utvalget), tar stortingspresidentren selvkritikk på to punkter, sier kilder til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisa beklager han at det tok syv uker før en særskilte melding fra EOS-utvalget nådde Stortinget.

Han beklager også at beklager også at kontrollkomiteen ikke fikk kopi av brevet til Evaluerings-utvalget, der presidentskapet ber dem se bort ifra ett spesielt punkt av mandatet.

Etter det DN erfarer vil presidentskapet derimot bestemt avvise den alvorligste anklagen om at det har skjult viktige opplysninger for Stortinget.

Leder Martin Kolberg (Ap) i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget ønsker ikke å kommentere saken.

- Jeg kommenterer ikke dette brevet før det har vært til behandling i komiteen, sier han til Dagbladet.

Det skjer først 31.januar, ifølge Kolberg.

En samlet kontroll- og konstitusjonskomiteen sendte forrige uke et brev til presidentskapet med kritikk av presidentskapets opptreden da EOS-utvalget skulle evalueres.

I brevet stilles det også spørsmål ved om presidentskapet har tilbakeholdt sentral informasjon om en konflikt med utvalget.

- Presidentskapet mener det ikke er grunnlag for den kritikken komiteen kommer med, og vil gjøre rede for dette i sitt svar til komiteen, sa Thommessen i en kommentar til Dagbladet forrige torsdag.

(Dagbladet.no kommer med mer)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling