DN: Wærsted får kritikk i styreevaluering

- Vi kan ikke ha en styreleder som ikke har støtte i styret, sier en kilde til Dagens Næringsliv. 

FÅR KRITIKK: Styremedlemmer er kritiske til at Styreleder Gunn Wærsted (bildet) tok kontakt med konsernsjef Sigve Brekke og uttrykte mistillit, uten at saken var tatt opp i styret først, skriver Dagens Næringsliv. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Styremedlemmer er kritiske til at Styreleder Gunn Wærsted (bildet) tok kontakt med konsernsjef Sigve Brekke og uttrykte mistillit, uten at saken var tatt opp i styret først, skriver Dagens Næringsliv. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en pågående styreevaluering blir splittelsen på toppen av Telenor omtalt og beskrevet som et problem for styret, sier kilder til Dagens Næringsliv.

I evalueringen av styret blir den manglende tilliten mellom styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke omtalt, og den peker også på at det er et stort problem at styreleder ikke har større støtte i styret, får avisen opplyst fra flere kilder.

Styremedlemmer er kritiske til at Wærsted tok kontakt med Brekke og uttrykte mistillit, uten at saken var tatt opp i styret først.

- Vi kan ikke ha en styreleder som ikke har støtte i styret, sier en kilde til Dagens Næringsliv. Flere kilder sier situasjonen i styret er uholdbar, og må løses umiddelbart.

Wærsted ønsker ikke å kommentere saken.

Wærsted ble for et år siden hyret inn som styreleder i Telenor etter korrupsjonsskandalen i russiske Vimpelcom. Omtrent på samme tid ble det kjent at Brekke hadde vært upresis med opplysningene i egen CV.

I april ga Wærsted uttrykk for at hun har tillit til Brekke, men det har nå endret seg, skal man tro kildene Dagens Næringsliv har snakket med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer