Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DNO fikk gigantbot for markedsmanipulasjon

Etter hemmelige transaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fem års etterforskning har Økokrim ilagt DNO International og selskapets tidligere administrerende direktør bøter på til sammen 21,3 millioner kroner for markedsmanipulasjon.

Selskapet solgte i 2008 en aksjepost tilsvarende 4,9 prosent av selskapet til de kurdiske selvstyremyndighetene for drøyt 195 millioner kroner.

Noen måneder senere solgte selvstyremyndighetene videre aksjeposten med 132 millioner kroner i fortjeneste. Begge transaksjonene ble holdt hemmelig for markedet.

- Markedsmanipulasjon begått av de børsnoterte selskapene selv, og deres øverste ledelse, er spesielt skadelig for den tilliten til aksjemarkedet som norsk næringsliv er avhengig av. Økokrim ser derfor alvorlig på denne type saker, noe som gjenspeiles i størrelsen på boten DNO har vedtatt, sier førstestatsadvokat i Økokrim, Hans Christian Koss i en pressemelding

DNO international har denne gangen vedtatt boten. De nektet i september i fjor å vedta forelegg på til sammen 27 millioner kroner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling