Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DNO gjenopptar oljevirksomhet i Nord-Irak

Ble utestengt for to uker siden.

- KONFLIKTEN LØST: Konsernsjef i DNO International Helge Eide (midten) etter orienteringsmøtet til Det Norske Oljeselskap i Oslo mandag morgen i anledning den siste ukens hendelser i DNO/KRG-saken .
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix .
- KONFLIKTEN LØST: Konsernsjef i DNO International Helge Eide (midten) etter orienteringsmøtet til Det Norske Oljeselskap i Oslo mandag morgen i anledning den siste ukens hendelser i DNO/KRG-saken . Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): DNO International har etter forhandlinger med kurdiske selvstyremyndigheter fått godkjennelse til å gjenoppta sin oljevirksomhet i Irak, melder de i en pressemelding i dag tidlig.

For cirka to uker siden ble det kjent at de kurdiske selvstyremyndighetene (KRG) utelukker DNO International fra oljevirksomhet i landet i inntil seks uker. Selskapet risikerte permanent utestengelse.

DN.no melder at DNO nå vil konsentrere seg om salg av olje lokalt, frem til en betalingsmekanisme er på plass for eksport av olje.

DNO skriver i dagens melding at alle sakene som de kurdiske selvstyremyndighetene i Irak, KRG, krevde skulle løses, nå er løst.

De har sendt to brev på vegne av selskapets styre, til henholdsvis ledere i KRG og til energidepartementet i Kurdistan (MNR).

Et svarbrev fra MNR gir DNO retten til å starte opp igjen med sine produksjonsdelingskontrakter og som operatør, melder DN.no.

- Vi innser nå at deres uheldige, interne uenigheter med Oslo Børs ble utnyttet av media på et nivå utenfor DNOs kontroll. Den utvalgte informasjonen offentliggjort om KRG, som var blant Oslo Børs' publiserte dokumenter, har skapt en ideell mulighet for motstandere av vår olje- og gasspolitikk til å prøve å undergrave og ødelegge KRGs suksess i de siste tre årene, skriver KRG i brevet til DNO, ifølge DN.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling