Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DNO vurderer å flytte til London-børsen

Etter Kurdistan-konflikten med Oslo Børs.

I KONFLIKT: Konsernsjef i DNO International  Helge Eide (th), her etter orienteringsmøtet til Det Norske Oljeselskap  i Oslo mandag morgen  i anledning den siste ukens hendelser i DNO/KRG-saken. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
I KONFLIKT: Konsernsjef i DNO International Helge Eide (th), her etter orienteringsmøtet til Det Norske Oljeselskap i Oslo mandag morgen i anledning den siste ukens hendelser i DNO/KRG-saken. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||DNO International vurderer å flytte fra Oslo Børs til London-børsen, sier konsernsjef Helge Eide.


- Vi vurderer flere opsjoner for øyeblikket og London er et opplagt alternativ, men vi har ennå ikke tatt en endelig avgjørelse, sier konsernsjefen til den britiske avisa The Times.

For en drøy uke siden ble det kjent at de kurdiske selvstyremyndighetene (KRG) utelukker DNO International fra oljeoperasjoner i landet i inntil seks uker. Selskapet risikerer å bli utestengt permanent.

Tidligere juridisk direktør ved Oslo Børs, Selmer-advokat Dag Erik Rasmussen, sier til Dagens Næringsliv at det er utfordringer knyttet til å flytte et selskap som er notert på Oslo Børs til en annen børs.

- Det er ikke uten videre gitt at man kan stryke et selskap. Det kreves to tredjedels flertall på DNOs generalforsamling for å søke børsen om at selskapt blir strøket. Normalt sett krever børsen at opp mot 90 prosent av aksjonærene ønsker det, sier Rasmussen.

DNO har en oppsplittet aksjonærstruktur, med 17.800 aksjonærer. De 20 største aksjonærene i DNO kontrollerer 39 prosent av selskapet.

- Jeg vil tro at DNO er i motbakke med dagens aksjonærstruktur når det gjelder å bli strøket fra Oslo Børs, sier Rasmussen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling