– DNT jukser

Statnett: Aldri hatt planer om å bygge master i Geiranger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kommunikasjonssjef Tor Inge Akselsen i Statsnett reagerer kraftig på postkortene fra Den Norske Turistforening (DNT).

– Det er all grunn til å reagere på postkortene. De skaper inntrykk av at vi vil bygge kraftledninger i Geiranger, og det er ikke sant. Vi har ingen planer om å bygge i verdensarvområdet, seir Akselsen til Dagbladet.no

Mastene som eventuelt skal bygges, vil ligge mye lenger vest enn det som postkortene gir inntrykk av, og vil ikke kunne ses fra Geiranger sier Akselsen.

Han misliker også sterkt at postkortene viser gedigne master, og det ikke bare i Geiranger.

Monstermaster

– Den manipuleringen de har bedrevet her er misvisende. Ikke bare har vi ikke planer om å bygge alle stedene de har laget bilder fra, men i tillegg virker det som om vi har planer om å bygge monstermaster. Forslaget vårt går ut på å bygge master som vanlig.

Det vil si rundt 25 meter høye, ikke 45.

Han har likevel forståelse for at DNT reagerer på planene.

– Det er legitimt av DNT å reagere i forhold til den type virksomhet vi bedriver. Det vil føre til inngrep i naturen, som kan føles negative for mange. Men vi er kritiske til argumentene de bruker. Vi er interessert i en dialog med DNT, men det er vanskelig når de så til de grader jukser med fremstillingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer