DELES AV TITUSENER Den engasjerte politikvinnens innlegg har skapt et enormt engasjement. Skjermdump: Politiiet i Västmanland
DELES AV TITUSENER Den engasjerte politikvinnens innlegg har skapt et enormt engasjement. Skjermdump: Politiiet i VästmanlandVis mer

«Dø ikke i armene mine» - politiets oppfordring engasjerer titusener

«Synet jeg møtte vil for alltid sitte fast på netthinnen.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer ikke hver dag at politiets oppfordringer deles og likes av titusener. Men i Sverige traff det en nerve da ungdomspoliti Linda fortalte en historie fra jobbhverdagen.

«Synet jeg møtte vil for alltid sitte fast på netthinnen. En liten jente lå livløs på veien. 20 meter lengre borte sto bilen vi forsto hadde kjørt på henne. Jentas venner skrek og tiden kjentes som et vakuum. Noen kastet en mobiltelefon til meg. Jeg forsøkte å forstå hvem som skrek i røret. Akkurat da hadde jeg ikke tid til å prate, men jeg forsto det var jentas mamma. Hun skrek.»

Deles av tusener
Innlegget har skapt enormt engasjement og er likt av 40 000 og delt av 10 000 når dette skrives.

Ungdomspolitikvinnen forteller om jentas forvridde kropp, og fortvilelsen hun følte.
«Jeg satte meg på kne ved siden av jenta, slet av meg uniformsjakka og la den over hennes lille kropp. Jeg sikret nakken og visket hvem jeg var mens jeg bøyde meg over henne. Jeg fortalte også at ambulansen snart var der. Jeg tenkte «lille venn, dø ikke i armene mine», skriver hun.

Overlevde
Heldigvis overlevde den lille jenta.

«Jenta overlevde mirakuløst, og det er jeg glad for. Kollegaene mine som etterforsket saken fortalte meg hvordan hun sakte men sikkert kjempet seg tilbake til livet», skriver Linda.

- Neste gang gjelder det noen du kjenner
Så retter hun oppmerksomheten mot årsaken til ulykken. Føreren av bilen hadde kjørt i påvirket tilstand.  

«Tenk om alle som utsetter andre for fare gjennom å velge å kjøre i alkohol- eller narkotikapåvirket tilstand tenker seg om. Neste gang gjelder det noen du kjenner»