Do you understand, Bjørnøy?

Miljøvernminister Helen Bjørnøy er så dårlig i engelsk at hun har vanskelig for å fungere utenfor Norge. Bellona-leder Frederic Hauge forteller om en taus statsråd på tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bellona-leder Frederic Hauge er en av mange som ønsker Erik Solheim som ny miljøvernminister. Som Dagbladet skrev i går er det en meget aktuell løsning for SV-leder Kristin Halvorsen.

Fram til nå er det først og fremst Bjørnøys mangel på politisk erfaring og evne til å profilere SV på hjemmebane som har vært ankepunktet. Men hennes opptreden i internasjonale fora har lenge vært et mye omtalt problem internt i organisasjoner, departement og næringsliv som har fulgt henne på tur. Det er det imidlertid svært vanskelig å få noen til å snakke åpent om.

Selv Frederic Hauge, som normalt ikke legger bånd på seg, vegrer seg.

– La meg si det slik: Det kan synes som om hun er ukomfortabel i både uformelle sammenhenger og møter der engelsk er nødvendig. Jeg ble forbauset over at hun i løpet av tre dager i Ny-Ålesund ikke tok ordet én gang, bortsett fra det obligatoriske nedskrevne åpnings- og sluttinnlegget, sier Hauge til Dagbladet.

Bjørnøy ikke alene

Arrangementet var en samling av politikere, næringslivsledere, klimaforhandlere og forskere på Svalbard i august, der også USA’s ambassadør Benson K. Whitney deltok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer