Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbel Hanssen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Statsråden med den krevende tittelen arbeids- og inkluderingsminister, Bjarne Håkon Hanssen, vil ha færre klager fra asylsøkere som har fått avslag på opphold i Norge. Derfor griper han til det mest nærliggende virkemidlet: begrensning i klageadgangen. Det er både effektiv og økonomisk, men tar det vare på asylsøkernes rettssikkerhet? Nei, sier jussprofessor Jan Frithjof Bernt som peker på at rettssikkerheten kommer i faren hvis ministeren begrenser muligheten til å be om ny vurdering når det foreligger nye momenter i saken.

• Signalet fra statsrådens er typisk utspillspolitikk, dvs. et forslag som skal vise handlekraft og som er billig å iverksette. Det er dessverre også lite gjennomtenkt. Bjarne Håkon Hanssen er kjent for å være en åpen, raus og folkelig politiker. Har han behov for å vise at han er noe mer enn en bamse, får Hanssen velge en bedre sak enn å tråkke på asylsøkeres rettssikkerhet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media