Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbel lykke!

Gjestene på Sonjas 66-årsdag feiret ikke bare dronningens fødselsdag i natt, men også at Norge får en ny tronarving.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MÅGERØ (DAGBLADET): Mens dronning Sonja mottok gratulasjoner på sin 66-årsdag, fikk kronprinsparet mange lykkønskninger fra gjestene etter at graviditeten ble kjent klokka 11.30 i går. Etter det Dagbladet vet, har Slottet valgt å holde på gledesbudskapet noen dager.

En av årsakene var at de ønsket at kronprinsen selv skulle få orientere regjeringen i statsråd. En annen årsak er at begivenhetene har stått tett i kongefamilien den siste uka. Barnedåp med lille Maud Angelica og kong Olavs 100-årsjubileum har vært programfestet i flere måneder.

Mette-Marit henviste til dronningens bursdag da hun ble spurt om hvordan dagen skulle feires.

- Først og fremst er dette svigermors dag. Vi har jo visst om dette en stund, sier hun og ser på kronprinsen.

Wenche sang

På Mågerø ønsket dronningen i tradisjonell stil velkommen til hagefest på den praktfulle terrassen utenfor kongehytta, som for anledningen var pyntet med hvite blomsterdekorasjoner.

Flere av gjestene kom sjøveien, blant andre svoger Erling Lorentzen som ankom i seilbåten «Saga». Samtidig rullet en rekke dyre biler inn på gårdsplassen.

For de fleste av gjestene var nok graviditeten en nyhet. Paret har vært nøye med hvem de har fortalt det til. Også for mennesker i parets aller nærmeste familie har nyheten vært en hemmelighet.

Blant gjestene og gratulantene var også artisten Wenche Myhre. Tør man tippe at hun skal framføre sin gamle hit «Når man blir 66» til ære for jubilanten?

Kronprinsparet har nok også mottatt noen tips fra prinsesse Märtha Louise og hennes Ari Behn. De satte punktum for ei travel festuke med å feire svigermor, mens kongen selv prioriterte seiling i Valencia framfor fest.