Dobbel tragedie

HOMMERSÅK: Modige ungdommer gråter over to dødsfall som ryster den vakre bygda Hommersåk utenfor Sandnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så brutal kan døden være. En venn ble drept på rutebussen, en annen døde i en voldsom bilulykke på vei hjem fra en minnestund, og tre fra den samme gjengen ligger alvorlig skadet på sjukehus.

- Ufattelig og vanvittig, ikke til å tro, sier vennene som Dagbladet møtte ved ulykkesstedet i et boligfelt i Hommersåk i går kveld.

Minnestund

Her døde Christoffer Bjørnsen Natvik (18) natt til i går. Sammen med tre kamerater hadde han deltatt i en privat minnestund for Bjørn Atle Mjøs, 18-åringen som brutalt og meningsløst ble slått til døde på en rutebuss fra Sandnes for noen dager siden.

Vennene tenner lys og legger ned blomster. De har rødkantete øyne, de hakker tenner og skjelver sjøl om maikvelden er varm og strålende vakker.

- At noen aldri kan lære, mumler ei jente.

Alle vet at den gamle Mercedesen med ungdommene må ha holdt stor fart. Livsfarlig stor fart.

Selvsagt var det uansvarlig og ulovlig, alt var galt. Og ingen skjønner at de kunne tråkke gassen i bånn akkurat en slik kveld, hvor de hadde sittet sammen og sørget over tapet av en venn.

Døde på rutebussen

Likevel er det ikke dagen for å fordømme. Ungdommelig villskap, ja vel. Men de ble straffet så hardt.

- Christoffer var en kjempegutt, sier Lene Skjørestad, Vibeke Kvinge, Irene Andersen, Janne Skjørestad, Halvard Lyngvar og Kjetil Marken.

Tragediene har rammet nådeløst og brutalt. To gutter på 15 og 16 år er siktet for bussvolden. Bjørn Atle Mjøs skyldte visst noen hundrelapper. Derfor gjøv de løs på 18-åringen, slagene mot hodet var dødelige.

Tenåringene har innrømmet volden, men hevder at de ikke slo for å drepe.

Nå er de siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. 15-åringen er forent med sin familie, 16-åringen er tatt hånd om av barnevernet.

- Så urettferdig

Det var bussjåføren som fant 18-åringen bevisstløs i bussen ved endestasjonen i Hommersåk. I helga ebbet livet hans ut.

Hommersåk-gjengen rakk ikke å bearbeide sjokket. Guttene og jentene kom sammen, støttet hverandre, sørget. Så slår lynet ned igjen, og alt ramler i grus.

- Jeg har vært i så mange begravelser til unge mennesker, jeg orker ikke mer, sier ei jente og setter ned nok et lys der bilen traff betongveggen.

De føler at skjebnen eller gud hvis han finnes, er så urettferdig. De vet ikke hvem de skal klandre eller hvor de kan hente trøst.