Trumps nabokrangel opp i byrådet i Palm Beach

Dobbel-trøbbel for Trump

Samme dag som riksrettssaken mot ham starter i Senatet, blir den betente nabokrangelen tatt opp i byrået i Palm Beach.

NABOKRANGEL: Naboene er ikke fornøyde med at USAs tidligere president Donald Trump får bo på det som er etablert som en privat klubb. Foto: REUTERS/Marco Bello
NABOKRANGEL: Naboene er ikke fornøyde med at USAs tidligere president Donald Trump får bo på det som er etablert som en privat klubb. Foto: REUTERS/Marco Bello Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Om det er fordi han er stengt ute fra sosiale medier, er vanskelig å fastslå, men Donald Trump har gått stille i dørene etter at han var ferdig som president 20. januar.

Tirsdag starter riksrettssaken mot ham, der han er tiltalt for å ha oppildnet til det dødelige opprøret i Kongressen.

Samtidig som riksrettssaken mot ham starter, skal byrådet i Palm Beach i Florida diskutere om Trump rent lovlig kan bo på Mar-a-Lago.

Det er naboene hans som har tatt saken opp i byrådet. Trump gjorde nemlig det som opprinnelig ble kjøpt som en bolig, om til en klubb i 1993. Ifølge The Independent sa avtalen da at medlemmene i klubben ikke kan være der lengre enn i tre perioder á sju dager i året.

Trump har gjentatte ganger ignorert dette. Siden han gikk av som president, har han vært på Mar-a-Lago i 20 dager.

Fjernet helikopterplattform

Det er imidlertid ikke noe konkret forbud mot at Trump som privatperson kan bo på Mar-a-Lago. Det er nemlig unntak for ansatte og eneeiere ved klubben. Nettopp dette blir trolig grunnen til at han kan fortsette å bo der, ifølge USA Today.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer