Dobbel vinnerlykke i Vikinglotto

Ica-ansatt vant 4,9 millioner i går. For to år siden vant hun 7 millioner.

HER SKJER DET: Maskinen som utfører trekningen i Vikinglotto er plassert på Hamar. Sjansen for å få alle tallene rett er 1:12,3 millioner. Foto: Cornelius Poppe
HER SKJER DET: Maskinen som utfører trekningen i Vikinglotto er plassert på Hamar. Sjansen for å få alle tallene rett er 1:12,3 millioner. Foto: Cornelius PoppeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Tina Amanda Sandø (39) fra Bessaker i Sør-Trøndelag trodde ikke sine egne ører da Norsk Tipping ringte henne i går med nyheten om at hun hadde funnet 4,9 millioner kroner.

- I starten var jeg sikker på at noen tullet med meg. Det tok litt tid før jeg våget å tro at jeg hadde vunnet igjen, sier Sandø til Dagbladet.

- Jeg må jo ha litt flaks, legger hun til.

Sandø ønsker ikke å ha bildet sitt i avisen, men synes det er i orden at avisen bruker navnet hennes.

Tar ikke ut mer fri
I 2007 vant Sandø 7 millioner kroner, men dette var i tippelag. 39-åringens gevinst ble den gangen 720 000 kroner. Gårsdagens 4,9 millioner kroner må hun derimot ikke dele med noen.

- Jeg vet ikke hva jeg skal bruke pengene til. Det blir ikke noe flott utenlandsferie nå for jeg har brukt opp ferien min for i år. Jeg er ikke sikker på om neste års ferie blir så langt avgårde heller, sier den nøkterne vinneren til Dagbladet.

Hun jobber vanligvis som ansatt på matbutikken Ica i Bessaker. Tallene på lønnskontoen gjorde dermed et aldri så lite hopp i går.

- Jeg har mann og en datter, og kommer nok til å dele litt penger med dem, sier Sandø, som også er Venstre-politiker og representant i kommunestyret i Roan i Sør-Trøndelag.

Vanskelig å sove
Da Norsk Tipping ringte henne for å overbringe den gledelige nyheten i går, utbrøt hun:

- Nei, er det virkelig sant?! Nå spørs det om jeg får sove i kveld, men jeg får prøve så godt jeg kan.

Mannen hennes kjøpte nettopp en ny båt, men hadde ekteparet visst at en lottogevinst var på vei, ville de antakelig valgt en større båt, ifølge Norsk-tipping.no.

Minimal vinnersjanse
Sjansen for å vinne i Vikinglotto er 1:12,3 millioner.

- Det at noen vinner to ganger er nesten helt utrolig, sier Sverre Houmb, informasjonsrådgiver i Norsk Tipping.

Han kjenner ikke til om noen har vunnet to ganger på to år i Vikinglotto tidligere.