Været:

Dobbelt farevarsel på Østlandet

Meteorologisk institutt venter styrtregn, lyn og torden på Østlandet tirsdag ettermiddag og kveld.

FAREVARSEL: Det har blitt sendt ut farevarsel for styrtregn, lyn og torden på Østlandet tirsdag. Her fra tordenvær i Nittedal i august 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FAREVARSEL: Det har blitt sendt ut farevarsel for styrtregn, lyn og torden på Østlandet tirsdag. Her fra tordenvær i Nittedal i august 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag opplyser Meteorologisk institutt at de har sendt ut farevarsel for styrtregn, lyn og torden. Farevarslene omfatter store deler av Østlandet, og gjelder særlig for tirsdag ettermiddag og kveld.

Videre opplyses det at det er store lokale variasjoner i intensitet, at været kan endres raskt, og at noen ikke vil få tordenvær i det hele tatt.

- I slike værmeldinger er det utfordrende å varsle hvor torden- og bygeværet treffer kraftigst. Det er ikke alltid at det treffer slik som det blir varslet i modellene, og det er årsaken til at vi benytter oss av slike sannsynlighetskart, sier vakthavende meteorolog Julie Solsvik Vågane til Dagbladet.

- Men noen vil få tordenvær, og det kan være fint å følge med på nettsida lyn.met.no, hvor man direkte kan følge med på hvor lynet slår ned.

Styrtregn

Sannsynlighetskartene som Solsvik Vågane viser til, viser at det er mest sannsynlig at områder i Innlandet fylke vil bli rammet av styrtregn, mens det er mest sannsynlig at områder i Innlandet, Vestfold og Telemark, Viken og Agder blir rammet av lyn og torden.

Solsvik Vågane forteller at dette været er ganske typisk for sommeren, og noe som kalles for kraftig konveksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer