Dobbelt glede på rom 18

SAPPADA (Dagbladet): Thomas Alsgaard overrasket seg sjøl og andre og jublet etter å ha knust alle sine motstandere i gårsdagens jaktstart. Men gleden var like stor for romkameraten og bestekompisen Krister Sørgårds femteplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er veldig overrasket over meg sjøl, sier en glad Thomas Alsgaard. Gleden skyldes selvsagt at han igjen vant et verdenscuprenn - lenge før han trodde det skulle være mulig.

Men like glad var han på Krister Sørgards vegne. De to bestekompisene deler alltid rom når de er ute og går på ski. Hittil har Krister nok hatt mest behov for trøst av kameraten sin. Han har møtt mange skuffelser. Seinest her i Sappada fredag. Han fikk sjansen på 15-kilometeren.

- Det gikk skeis. Jeg var veldig deppa, og forberedte meg på å reise hjem, sier han.

Det gikk såpass ille at han ble satt ut av laget til jaktstarten. Men sjukdom gjorde at han fikk sjansen likevel.

Krister ble nummer fem. Det føltes som en seier.

- Helt herlig. Jeg er så glad, så glad, så glad. Dette var vanvittig viktig for meg. Nå går jeg på videre full av optimisme, sier Krister.

Han er landslagets muntrasjonsråd, en skøyer. Ikke så merkelig egentlig at han og Alsgaard har funnet tonen. De er ganske like som typer. Men ikke som skiløpere - hittil.

Gir aldri opp

- Vil ikke ha dette i VM
- Vil ikke ha dette i VM Vis mer

Begge har satset for fullt i snart ti år. Alle vet hva Thomas har av meritter. Han er en vinner.

Krister har aldri helt fått det til å løsne. Han har levd i skyggen av Vegard Ulvang, Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard.

Men Krister er tålmodig, det er hans viktigste egenskap.

- Jeg gir aldri opp. I alle fall ikke etter dette, sier han.

- Jeg er veldig imponert og glad på Kristers vegne. Faktisk mener jeg det er en større prestasjon av ham å bli nummer fem i dag enn det var for meg å vinne, sier Thomas.

- Det må du forklare?

- Han fikk jo beskjed om at han skulle gå bare noen timer før start. Han fikk knapt forberedt seg. Det er veldig mye som skal gjøres riktig i timene før et løp, sier Thomas.

- Nå håper jeg at jeg kan stabilisere meg på dette nivået. Det skal i alle fall ikke stå på innsatsen, lover Krister Sørgård.

Femteplassen forandret gutten på en måte som var bortimot rørende å se på. Fra å være en deppa og mislykket (i egne øyne) langrennsløper sto han fram som en vinnertype med selvtillit i hver setning.

Venter nedtur

Thomas Alsgaard var aldri truet under jaktstarten i går. De ti fristilskilometrene ble en parademarsj. Grunnlaget la han i morgentimene med et perfekt klassisk løp (7,5 km).

- Jeg tror nok det løpet er noe av det beste jeg har gjort noen gang, sier Thomas.

Tre timers pause etterpå var det jaktstart, og bak suverene Alsgaard ble det et bikkjeslagsmål der Espen Bjervig viste seg som den beste spurteren og sikret norsk dobbeltseier.

- Ærlig talt. Jeg er overrasket over at det går så bra, sier Thomas Alsgaard.

- Jeg har trent såpass lite i år på grunn av ryggoperasjonen at jeg ikke hadde regnet med dette i det hele tatt.

- Derfor tar jeg ikke av nå. Jeg regner med at motgangen vil komme. Jeg kan umulig være sterk nok til å holde dette nivået en hel sesong, sier han.

Vel, vi får nå se.

«Jeg tror nok det løpet er noe av det beste jeg har gjort noen gang»«Dette var vanvittig viktig for meg»

STRÅLENDE: Romkameratene Thomas Alsgaard og Krister Sørgård var strålende fornøyd med gårsdagen.