Dobbelt så dyrt i Norge

Mens SAS reklamerer med tilbudstur til München for hyggelige 1.564 kroner i Sverige, koster tilsvarende juletilbud 3.186 kroner fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Også andre reiser har tilsvarende store prisforskjeller i tilbudene før jul.

Reisebransjedirektør Rolf Forsdahl i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) mener prisforskjellen skyldes at SAS kynisk kalkulerer med at nordmenn er villig til å betale mer for å fly, ettersom konkurransesituasjonen er tilsvarende lik fra de to byene.

- Bare hvis det norske folk går til kollektiv boikott av fremtidige SAS-kampanjer, vil selskapet bli tvunget til å vurdere sitt prisnivå også på det norske markedet, sier Forsdahl til Aftenposten.

Pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS forklarer de store prisforskjellene med at kampanjen i Sverige er større enn på norsk side.

- I Norge har vi i høst hatt kampanjer med billige reiser til europeiske storbyer, til innenlandske destinasjoner og den etter hvert så kjente kampanjen med reiser til store byer i Europa fram og tilbake på en lørdag. I Sverige har de ikke hatt tilsvarende tilbud, men satser desto hardere på den nåværende julekampan jen, sier pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer