Flyktningkrisa fortsetter:

Dobbelt så mange drukner i Middelhavet

Middelhavet er nå den farligste sjøovergangen i verden. Antall mennesker som drukner på vei mot Europa har mer enn fordoblet seg i forhold til i fjor, ifølge ny rapport.

ENESTE OVERLEVENDE: Josepha var eneste overlevende da Reuters-fotografen Juan Medina var med redningsskipet Open Arms i Middelhavet tidligere i år. - Vi så vrakrester i sjøen, og da vi nærmet oss så vi én person bevege seg, så da skjønte vi at det var liv der. Kvinnen ble behandlet for sjokk. Hun sa hun hadde overlevd i vannet en hel natt ved å synge salmer og be til Gud, sier Medina. Foto: Juan Medina / Reuters / NTB
ENESTE OVERLEVENDE: Josepha var eneste overlevende da Reuters-fotografen Juan Medina var med redningsskipet Open Arms i Middelhavet tidligere i år. - Vi så vrakrester i sjøen, og da vi nærmet oss så vi én person bevege seg, så da skjønte vi at det var liv der. Kvinnen ble behandlet for sjokk. Hun sa hun hadde overlevd i vannet en hel natt ved å synge salmer og be til Gud, sier Medina. Foto: Juan Medina / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I gjennomsnitt drukner minst seks personer hver eneste dag i Middelhavet, i et forsøk på å nå Europa, viser nye tall fra IOM, FNs migrasjonsorganisasjon.

- Økningen i antall drukninger i Middelhavet, på vei til Europa, er veldig alarmerende. Vi ber Norge og europeiske land om å ta ansvar sånn at vi kan unngå at enda flere drukner, sier Safa Msehli, talsperson for IOM, til Dagbladet.

Farligere enn før

I første halvdel av 2021 har minst 1146 mennesker druknet i Middelhavet, som er en økning på hele 130 prosent i forhold i fjor. I tillegg druknet minst 250 mennesker da de forsøkte å komme seg til Kanariøyene, viser tallene.

17-årige Aicha fra Elfenbenskysten var én av bare tre overlevende i båten hun seilte med fra Mauritania mot Kanariøyene i april i år. 56 personer omkom da båten drev i sjøen i 22 dager, før hjelpen kom.

- Vi hadde ikke vann eller mat om bord. Etter fire dager var det heller ikke mer bensin. Folk kollapset og skrek av tørst. I starten prøvde vi å gi folk sjøvann å drikke. Til slutt klarte vi ikke noe. Ikke engang en bønn eller å kaste de døde ut i havet, sier hun til BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer