Dobbelt så mange får asyl

Kraftig vekst i antall unge asylsøkere, melder UDI.

FLERE VIL TIL NORGE:  Utlendingsdirektoratet (UDI) la i dag fram nye tall for innvandringen til Norge så langt i år. Disse viser at dobbelt så mange har søkt asyl så langt i år sammenlignet med samme periode i fjor. Foto Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
FLERE VIL TIL NORGE: Utlendingsdirektoratet (UDI) la i dag fram nye tall for innvandringen til Norge så langt i år. Disse viser at dobbelt så mange har søkt asyl så langt i år sammenlignet med samme periode i fjor. Foto Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Flere har fått innvilget asyl i Norge i år enn tidligere. Antallet er doblet første halvår i år sammenlignet med samme periode i fjor, melder NTB.

Det viser tall som Utlendingsdirektoratet la fram på en pressekonferanse torsdag.

2.400 personer fikk innvilget asyl i første halvår i år. I samme periode i fjor var tallet 1.250, skriver Aftenposten.no.

Færre får avslag på sine søknader.

- Avslagsprosenten har gått ned fra 59 prosent til 47 prosent, sier UDI-direktør Ida Børresen på pressekonferansen.

Søkerantall dobletDet har også vært 50 prosent økning i antall asylsøkere i samme periode.Man må helt tilbake til 2003 for å finne et tilsvarende høyt tall. Da ble det registrert 17.500 asylsøknader. De største nasjonalitetene er irakere, eritreere og somaliere, ifølge VG Nett.

Økningen i antall som får innvilget asyl skyldes at UDI har behandlet flere søknader og at andelen som har fått medhold har gått opp.Antall som har fått innvilget familiegjenforening har gått ned med 10 prosent.

De ferske tallene fra UDI viser også at andelen mindreårige søkere under 18 år og uten omsorgspersoner bare blir større og større.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer