Dobbelt så mange ledige i 2009

Verste utvikling siden 1988-90.

OPPSIGELSER: Ansatte ved SAABs anlegg i Trollhättan i Sverige på vei ut etter at de har fått varsel om at 500 ansatte kommer til å bli sagt opp, de fleste ved bedriften i Trollhättan. Svenskene har blitt hardt rammet av økt arbeidsledighet - prognosene viser at nordmenn har det dårlige tider i vente. Foto Stefan Bennhage/Scanpix
OPPSIGELSER: Ansatte ved SAABs anlegg i Trollhättan i Sverige på vei ut etter at de har fått varsel om at 500 ansatte kommer til å bli sagt opp, de fleste ved bedriften i Trollhättan. Svenskene har blitt hardt rammet av økt arbeidsledighet - prognosene viser at nordmenn har det dårlige tider i vente. Foto Stefan Bennhage/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mer enn 100.000 personer vil være helt arbeidsledige ved utgangen av året, viser nye prognoser fra Nav. Dette betyr at ledigheten blir doblet i løpet av 2009.

- Ledigheten har økt sterkt gjennom de siste månedene, og i tillegg får vi stadig negative nyheter om den økonomiske utviklingen i utlandet og Norge. Derfor anslår vi nå at arbeidsledigheten blir høyere enn vi tidligere har antatt, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

67.000 flereLedigheten har økt sterkt gjennom de siste månedene og i tillegg får vi stadige negative nyheter om den økonomiske utviklingen i utlandet og Norge.

- Derfor anslår vi nå at arbeidsledigheten blir høyere enn vi tidligere har antatt. Det ligger an til at vi internasjonalt får den sterkeste konjunkturnedgangen siden andre verdenskrig og det påvirker i høy grad utviklingen her hjemme, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.I løpet av de neste to årene venter NAV en vekst i arbeidsledigheten på 67.000. Det er den sterkeste veksten som er registrert siden 1988-90.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer