Dobbelt så mange nordmenn som offentlig kjent kriger i Syria

Rundt 150 er hos IS og al-Qaida.

TERRORFARE: I dag legger PST-sjef Benedicte Bjørnland fram den ugraderte nasjonale terrorvurderingen.Offisielt opererer Politiets sikkerhetstjeneste (PST) med at det er vel 70 norske statsborgere og personer med norsk tilknytning som er og har vært i Syria. Flere kilder med inngående kjennskap til konflikten i Syria — både personer i det ekstreme islamske miljøet i Norge og kilder som jobber i de hemmelige tjenestene — som Dagbladet har hatt kontakt med, mener at det virkelige antallet nordmenn og personer med direkte norsk tilknytning hos terroristene i Syria er langt høyere enn det offisielle tallet PST opererer med. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TERRORFARE: I dag legger PST-sjef Benedicte Bjørnland fram den ugraderte nasjonale terrorvurderingen.Offisielt opererer Politiets sikkerhetstjeneste (PST) med at det er vel 70 norske statsborgere og personer med norsk tilknytning som er og har vært i Syria. Flere kilder med inngående kjennskap til konflikten i Syria — både personer i det ekstreme islamske miljøet i Norge og kilder som jobber i de hemmelige tjenestene — som Dagbladet har hatt kontakt med, mener at det virkelige antallet nordmenn og personer med direkte norsk tilknytning hos terroristene i Syria er langt høyere enn det offisielle tallet PST opererer med. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag legger PST-sjef Benedicte Bjørnland fram den ugraderte nasjonale terrorvurderingen. Dagbladet får fra flere kilder bekreftet at Politiets sikkerhetstjeneste mener det fortsatt er stor fare for terrorattentat i Norge.

Offisielt opererer Politiets sikkerhetstjeneste (PST) med at det er vel 70 norske statsborgere og personer med norsk tilknytning som er og har vært i Syria. Flere kilder med inngående kjennskap til konflikten i Syria — både personer i det ekstreme islamske miljøet i Norge og kilder som jobber i de hemmelige tjenestene — som Dagbladet har hatt kontakt med, mener at det virkelige antallet nordmenn og personer med direkte norsk tilknytning hos terroristene i Syria er langt høyere enn det offisielle tallet PST opererer med.

150 norske Det virkelige antallet Syria-krigere — norske statsborgere og personer med tilknytning til Norge- skal være rundt 150 personer. PST skal ha god kontroll over rundt halvparten av disse. Men flere av dem som har reist til Syria kjenner sikkerhetspolitiet ikke identiteten til.

- 70 personer med norsk tilknytning i Syria er nok en moderat angivelse, medgir informasjonssjef Martin Bernsen i PST. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer