Dobbelt så mange RS-innlagt: - Ekstraordinært

Utbruddet av RS-virus i Norge er i fremdeles i sterk vekst. På Ullevål må foreldre sove på madrass på gulvet slik at det skal bli plass til alle pasientene.

MADRASS: Foreldre må ligge på madrasser på gulvet for å være sammen med sine syke RS-syke barn, og de må dele rom med flere familier på barnemottaket for infeksjon på Oslo universitetssykehus, Ullevål. Foto: Heiko Junge / NTB
MADRASS: Foreldre må ligge på madrasser på gulvet for å være sammen med sine syke RS-syke barn, og de må dele rom med flere familier på barnemottaket for infeksjon på Oslo universitetssykehus, Ullevål. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det dobbelt så mange barn innlagt med RS-virus som normalt på Oslo universitetssykehus, Ullevål. Det er tolv sengeplasser på infeksjonsposten på barneavdelingen, men torsdag var det 31 pasienter innlagt. Det kommer to-tre nye inn hver dag.

– Det er vanskelig å si hvordan det utvikler seg, men vi håper at vi når toppen denne uken, sier seksjonsleder Kristian Kolstad Kjærnes ved barnemottaket for infeksjon til NTB.

Siden det nå er flere pasienter enn det er sengeplasser, har sykehuset sett seg nødt til å ta i bruk dobbeltrom. Da er det ikke nok plass til seng til foreldrene, så de må sove på madrass på gulvet.

Sykehuset har satt inn ekstra vakter og har flyttet personell fra andre avdelinger og klinikker for å få nok folk. Dessuten er en nedlagt kantine gjort om til mottaksrom for pasienter.

– Det er ekstraordinært. Vi er kreative og fleksible, sier Kjærnes.

Vanskelig vurdering

Ti måneder gamle Alfred Hol Linnsund er blant de mange barna som er blitt syke i høst.

Etter et par dager med feber og mye snørr, ble tilstanden forverret i begynnelsen av uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer