Dobbelt så mange velger adopsjon

Kinesiske barn er mest populære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I løpet av første halvår har organisasjonen Verdens barn fått inn 238 adopsjonssøknader, noe som er en økning på 100 prosent siden i fjor. Også organisasjonen Adopsjonsforum opplever økning. I første halvår i år kom det inn 372 søknader - 75 flere enn i fjor.

- Norge er et av de landene med størst andel adopsjoner i forhold til befolkningen, og vi synes det er flott at mange tenker på adopsjon som et alternativ til prøverør eller å forbli barnløse, sier adopsjonskonsulent Helge Solberg i Verdens barn til Vårt Land.

Han mener økningen skyldes at flere hopper av prøverørsforsøk tidligere, og regjeringens 33-prosents økning i støtten til de som vil adoptere.

Kinesiske barn er høyest ønsket. Over halvparten av de som ba om adopsjon gjennom Verdens barn, ønsket barn fra Kina. Adopsjonsforum har mottatt 40 flere søknader om kinesiske barn i forhold til samme periode i fjor.

Solberg mener det er fordi det går raskest å adoptere barn fra Kina. Det tar rundt sju måneder, mens det tar cirka ett år å få adoptere barn fra andre land.