Dobbelt skeiv

Nå er muslimske homofile enda reddere enn de allerede var.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAN SIER AT han ikke kom fra Irak til Norge for å gjemme seg. Kaltham Alexander Lie (45) er en av uhyre få åpne muslimske homofile i Norge. Derfor møter han hån, latterliggjøring og trusler fra norske muslimer. Han hører at han er sjuk i hodet. Han er en skam. Likevel står norsk-irakeren åpent fram på debattmøter, tv og i Dagbladet. Han reagerer sterkt på at Islamsk Råd har bedt det europeiske rådet for fatwa avgjøre hva slags holdninger norske muslimer skal ha til homofile. Islamsk Råd er paraplyorganisasjonen for islamsk trossamfunn i Norge.

KALTHAM MENER rådet skyver ansvaret fra seg. Hva fatwarådet kommer fram til, vet ingen. Men bare det at Islamsk Råd i Norge ikke ville ta entydig avstand fra dødsstraff for homofile, treffer midt i blinken av dobbeltminoritetenes angst. Islamsk Råd skaper frykt. Men Kaltham sier han ikke er redd. «Gir vi etter for trusler, er vi ferdige», mener en modig mann som har vært åpen om sin legning i 27 år. Det har kostet. Han ble utstøtt av familien i Irak, han måtte flykte etter Golfkrigen, han ble fengslet og mishandlet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer