Dobbelt verdensmester planla millionran

En svensk VM- og EM-mester i er pågrepet mistenkt for å ha planlagt å rane 50 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svensk politi jobber på spreng med å rulle opp en liga som planla å rane en verditransport med 50 millioner kroner fra Örebro til sentralbankens tidligere seddeltrykkeriet Tumba Bruk.

Seddeltrykkeri

Etter omfattende spaning og avlytting er nå sju menn etterlyst i saken og pågrepet. De er mellom 25 og 35 år og er begjært fengslet. Blant de pågrepne er en tidligere VM- og EM-mester i innebandy, og tre andre innebandyutøvere.

- Vi har gjennomført spaning mot flere personer og det har da framkommet opplysninger om de planla å rane en verditransport fra Securitas som skulle kjøre fra Örebro til Tumba i går, sier påtaleansvarlig henrik Söderman til Expressen.

Overvåket

Ranerne har vært under overvåkning, og ble pågrepet bare timer før de skulle slå til mot verditransporten.

Fire av de pågrepne spilte på høyeste nivå i en av Sveriges største lagidretter. To av de pågrepne har vært landslagsspillere og utenlandsproffer. Verdensmesteren er en 33-åring som har VM-gull i sin idrett fra 1996 og 2000. Han fikk EM-gull i 1994. Svenske aviser forteller ikke hvilken idrett det dreier seg om.

Han har jobbet som trener i utlandet og blir beskrevet som en artig person av en tidligere lagkamerat. Kameraten kan ikke tro om at 33-åringen planla gigantranet.

Beslaga våpen

De pågrepne er bosatt i Stockholmsområdet og Örebro, og de framstilles for fengsling i Stockholm tingsrett i dag. De ble pågrepet hjemme og på jobb. Det er foretatt omfattende beslag i husransakinger, og Aftonbladet skriver at det blant annet er funnet klær og våpen som skulle brukes i ranet.

Politiets etterretning har avdekket at ranerne hadde flere fluktbiler til disposisjon.

- Tradisjonelt sett er det yrkeskriminelle som utfører slik ran, men i dette tilfellet handler det om ustraffede familefedre. Det er vel muligheten til raske penger som har lokket dem til å gjør dette, sier en politikilde til Expressen.

I ARRESTEN</B> De sju pågrepne sitter i arresten ved Kronoberg i Stockholm.