Dobbeltdrap-mistenkt arrestert i Trøndelag

En 36 år gammel nordafrikaner ble fredag varetektsfengslet for fire uker i Trondheim tingrett. Mannen er mistenkt for et dobbeltdrap i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordafrikaneren (36) skal ha drept og ranet et svensk ektepar i huset deres ved Alicante i Spania.

Mannen ble pågrepet på Fosen i Sør-Trøndelag torsdag ettermiddag, bekrefter politiinspektør Terje Lunde ved Sør-Trøndelag politidistrikt overfor Adresseavisen. Han sier at pågripelsen skjedde etter at norsk politi fikk en begjæring om pågripelse fra spansk forhørsrett.

Nekter skyld

Mannen nekter skyld i drapene, men spanske myndigheter vil trolig likevel begjære ham utlevert.

Det svenske ekteparet i 50-årene ble funnet drept i et boligområdet ikke langt fra Alicante i Spania 19. september. Ekteparet ble funnet døde i sitt hjem, der de hadde bodd i mange år.

Spanske myndigheter mener at drapene skjedde i tidsrommet mellom 6. og 8. august. Da de ble funnet kan de ha ligget døde i over en måned.

Brutal

Spor på åstedet tyder på en brutal drapshandling. Mannen var knivstukket minst to ganger mens kvinnen var kvalt med en klut i munnen.

Verken dører eller vinduer var brutt opp, og alarmen skal heller ikke ha blitt utløst. Det lokale politiet begynte straks å lete blant venner og bekjente etter drapsmannen. Deretter ble den siktede etterlyst.

Etter det Adresseavisen erfarer skal den siktede ha kommet til Norge få dager etter at drapene skjedde. Han skal ha en tilknytning til Fosen.

Venn

36-åringen nekter for drapene og sier han er sjokkert over påstandene. Han skal ha sagt at svenskene var hans beste venner. 36-åringen har sagt at han jobbet for dem, blant annet med å installere alarm, og at dette er grunnen til at det ble funnet fingeravtrykk av ham i huset. Huset var tømt for verdier, og ekteparets bil var borte da dobbeltdrapet ble oppdaget.

Den drapssiktede nordafrikanerens forsvarer sier at hans klient nekter skyld i drapene:

- Han sier han ikke har kjennskap til drapene og at han er i sjokktilstand etter å ha blitt arrestert, sier advokat Torfinn Svanem, forsvarer for mannen.

(NTB)