Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbeltdrapene i Oslo: Catrine Røthe (42) etterlater seg 20 år gammel sønn

- Familien har det veldig tungt.

DREPT: Det var Catrine Røthe (42) fra Manglerud i Oslo som ble knivdrept på vei til jobb forrige uke. Flere berørte av drapet tente lys og la ned blomster ved garasjeanlegget på Manglerud, der hun ble funnet drept onsdag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet / Privat
DREPT: Det var Catrine Røthe (42) fra Manglerud i Oslo som ble knivdrept på vei til jobb forrige uke. Flere berørte av drapet tente lys og la ned blomster ved garasjeanlegget på Manglerud, der hun ble funnet drept onsdag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var Catrine Røthe (42) fra Manglerud i Oslo som ble drept på vei til jobb forrige uke, skriver VG.

- Familien har det veldig tungt etter å ha fått denne beskjeden, sier bistandsadvokat Siv Hallgren til Dagbladet.

Det var om morgenen onsdag forrige uke to personer ble knivdrept med kort mellomrom i Oslo. Kort tid etter ble en 55 år gammel tunisisk mann pågrepet, siktet for å ha knivdrept en kvinne og en mann i Oslo.

43 minutters mellomrom Politiet fikk melding om knivstikking på Manglerud 07.38, og deretter på Grønland 08.21. Begge ofrene ble erklært døde kort tid etter politiet kom til stedet. 

Den ene drepte var 42 år gamle Catrine Røthe fra Manglerud i Oslo. Hun har tidligere hatt et forhold til den norsk-tunisiske gjerningsmannen. Røthe var ifølge VG på vei til jobben som butikksjef på Lindex da hun ble drept ved et garasjeanlegg på Manglerud.

Mannen som ble drept en halvtimes tid senere var 50 år gammel norsk statsborger, men av tunisisk opprinnelse. 

Etterlater seg en sønn Siktede og Røthe har tidligere vært i et forhold, og har i den senere tid gjenopptatt noe kontakt. Siktede og den avdøde mannen skal ha vært bekjente. 

Røthe etterlater seg en sønn på 20 år, hennes to foreldre og to brødre.

- Drapet kom som et sjokk på de pårørende, sier Hallgren til VG.
Den siktede 55-åringen ble fredag varetektsfengslet i fire uker, blant annet fordi politiet mener det er gjentakelsesfare. 55-åringen er nå innlagt på en psykiatrisk institusjon, og vil være der den nærmeste framtiden. 

- Gjentakelsesfaren er først og fremst begrunnet i det han har gjort, og at han er syk, sier politiadvokat Kirkhorn til Dagbladet.

Sinne mot tunisiere, islam og muslimer Han har i avhør med politiet gitt uttrykk for et generelt sinne mot tunisiere, islam og muslimer.

- Han er kritisk til sine landsmenn. Han har et ideologisk syn på det, sa forsvarer Steinar Stenvaag til Dagbladet fredag.

- Han føler seg kanskje sviktet av sine landsmenn, og at flere kunne ha hjulpet ham i en vanskelig situasjon, sa forsvareren videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media