HER SKJEDDE DET: Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) ble knivstukket og drept ved skolen Wilds Minne i Kristiansand. Grafikk: Kjell Erik Berg / Foto: Tomm W. Christiansen / Video: NTB Scanpix Vis mer

Dobbeltdrapet i Kristiansand: - Vi har noen konkrete spor å gå etter

Men politiet har fremdeles ingen mistenkte etter drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Dagbladet følger saken. Har du tips? Send mail til 2400@db.no, ring oss på 24 00 00 00 eller send SMS/MMS til 2400.

KRISTIANSAND / OSLO (Dagbladet): Et drøyt døgn har gått siden Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan ble knivstukket ved Wilds Minne skole i den sentrumsnære bydelen Lund i Kristiansand.

- Konkrete spor

Under en pressekonferanse som startet klokken 18.00 på Kristiansand politihus, fortalte sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, at de ikke har kommet merkbart nærmere gjerningspersonen eller gjerningspersonene.

DREPT: Bilde av Tone Ilebekk (48) ble knivstukket og drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag. Foto: Politiet / NTB scanpix
DREPT: Bilde av Tone Ilebekk (48) ble knivstukket og drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Politiet jobber nå med flere teorier, blant annet å kartlegge omgangskretsen rundt de to avdøde for å se om løsningen på drapsgåten kan ligge der.

Skaar bekrefter at omgangskretsen til Hassan er interessant.

- Dette miljøet som er rundt Hassan, har han vært i politiets søkelys i forbindelse med gjengmiljø?

- Politiet undersøker den type opplysninger som du er ute etter nå. Vi bruker energi på det, uten at vi ønsker å kommentere de funnene som politiet har gjort, sier sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar til Dagbladet.

Kartlagt bevegelsene til Hassan

DREPT: Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag.  Foto: Politiet / NTB scanpix
DREPT: Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag.  Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Det Skaar omtale som det mest interessante funnet det siste døgnet er at de har lyktes i å kartlegge Jakob Abdulahi Hassans bevegelser i forkant av knivstikkingen.

Han tok bussen fra Henrik Wergelands gate i Kristiansand sentrum klokken 15.30 til et sted nær åstedet.

Det er en busstur som tar 10-12 minutter, noe som dermed plasserer Hassan nær åstedet 15.42-15.44, nesten en halvtime før politiet får melding om knivstikkingen.

- Vi er veldig interessert i personer som har informasjon om hva avdøde skulle på Lund. Hadde han en avtale med noen? Skulle han treffe noen? Hvem skulle han treffe? Alle som har informasjon må ta kontakt med politiet, sier Skaar.

ETTERFORSKER: Kripos jobber tirsdag på åstedet for dobbeldrapet på en kvinne og en ung gutt.
Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) ble knivstukket og drept på skolen Vilds Minne i Kristiansand.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
ETTERFORSKER: Kripos jobber tirsdag på åstedet for dobbeldrapet på en kvinne og en ung gutt. Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) ble knivstukket og drept på skolen Vilds Minne i Kristiansand. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

Vil ha tips

Politiet ønsker fortsatt kontakt med personer som har observert de avdøde på åstedet på det aktuelle tidspunktet.

- Vi har ikke noe revolusjonerende nytt. Vi har nå, et drøyt døgn etter, ingen konkrete mistenkte i saken, sier Skaar.

Politiet har fått inn mange tips fra publikum, men ønsker at de som så langt ikke har tatt kontakt, eller ikke fått kontakt, om å ta kontakt med dem.

- Vi har i løpet av dagen fått inn interessante opplysnigner. Vi har noen konkrete spor vi går etter, takket være tips, sier Skaar.

Ifølge Fædrelandsvennen har politiet sikret seg mobiltelefonene til de drepte, men de ønsker ikke å si noe om hva de har fått ut av dette.

Knivstikking

Det var klokka 16.10 mandag formiddag beskjeden kom til politiet. To personer, en kvinne og en gutt, hadde blitt knivstukket ved Wilds Minne skole i den sentrumsnære bydelen Lund i Kristiansand.

Seinere på kvelden tok saken en tragisk vending. Klokka 17.46 ble kvinnen, Tone Ilebekk (48) bekreftet død. Klokka 18.00 fikk politiet samme melding om gutten, Jakob Abdullahi Hassan (14).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer