Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbeltdrapsdømt funnet skutt i hodet

TØNSBERG (Dagbladet): I 1991 drepte Bjørn André Johannesen foreldrene til en venninne med 59 knivstikk. Nå frykter politiet at en ukjent gjerningsmann kan ha tatt livet av 28-åringen. I går ble han funnet i sjøen med et skuddmerke i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johannesen ble funnet i sjøen ved Vallø båthavn i Tønsberg. Verken våpen eller den dreptes lommebok er kommet til rette tross dykkersøk i hele går.

- Vi vet ikke nøyaktig dødsårsak og dødstidspunkt. Den omkomne vil bli obdusert i dag, og vi håper at det kan bringe oss nærmere en løsning av saken, sier leder av etterforskningen, politiadvokat Jan Helge Palm i Tønsberg politidistrikt til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere detaljer i etterforskningen.

Søk og avhør

På annet informert hold får Dagbladet opplyst at merker i hodet på den omkomne tyder på skuddsår. Men liket har ligget fjorten dager i vann og bærer preg av det. I dag overlater politiet den detaljerte undersøkelsen til rettsmedisinere og Kriminalpolitisentralen.

Politiet i Tønsberg satte i går i gang en omfattende etterforskning med dykkersøk ved båthavnen og vitneavhør.

Dette er, etter det Dagbladet forstår, momenter som gjør at politiet frykter et drap:

  • Lommeboka til avdøde er borte
  • Et skytevåpen er ikke funnet
  • En ukjent person Johannesen snakket med før han ble borte, har ikke meldt seg.

Meldt savnet

Bjørn André Johannesen ble meldt savnet tirsdag for femten dager siden. Da kom han ikke på jobb som vanlig klokka 14 på restaurant Redningen ved sjøsenteret på Vallø i Tønsberg.

Der har 28-åringen arbeidet i to og et halvt år og får de beste skussmål.

Samme kveld som han ble borte, har han tatt ut 1150 kroner på Visa-kortet sitt i restauranten. Alt er gjort på korrekt måte, kvittering for uttaket lå i restauranten. Tidspunktet er 21.37. Etter det har 28-åringen forlatt arbeidsstedet sitt, låst og satt alarmen på. Siden har ingen sett ham.

Politiet har avhørt en rekke personer i miljøet rundt Bjørn André Johannesen. Et interessant spor, som etterforskerne ikke har nøstet opp, er den ukjente personen som var med 28-åringen på hybelen hans samme kveld han forsvant.

Det var etter dette møtet at Johannesen gikk tilbake på jobben og tok ut penger på bankkortet sitt.

- Hvorfor? undrer politiet.

Metalldetektor

Et dykkerteam fra Stavern Dykkersenter finkjemmet sjøbunnen ved Vallø båthavn i går. Dykker Roger Wisth brukte metalldetektor i jakten på et mulig drapsvåpen. 30 cm nede i mudderet ble bare en mobiltelefon funnet. Den har trolig ikke noe med saken å gjøre. Mobiltelefonen til Bjørn André Johannesen sto til lading hjemme på hybelen.

Den omkomne ble funnet ved en seilbåt på pir 1 i havna. Men det er trolig ikke der han har blitt dumpet. Det kan ha skjedd ved moloen et stykke unna eller et helt annet sted.

Etter det Dagbladet forstår, vil søk med dykkere og hunder bli utvidet i dag.

I tillegg til vitneavhør og søk i sjøen foretar drapsetterforskerne nå en systematisk gjennomgang av den dreptes mobiltelefonsamtaler og bruk av dataanlegg. Det kan ta tid å etterforske ferdig de såkalte «tause vitnene».

- Kripos bistår ved obduksjonen. Foreløpig har vi ikke bedt om mer bistand, sier politiadvokat Jan Helge Palm.

<B>SKUTT:</B> Dobbeltdrapsdømte Bjørn André Johannesen ble i går funnet i sjøen. Bildet er tatt da Dagbladet besøkte ham i Bergen landsfengsel i mars 1996.
Hele Norges coronakart