Dobbeltdrapsiktet i Tromsø tidligere dømt både til sikring og forvaring

Hadde fem liter brannbensin i tilfelle han skulle «føle seg presset».

NABOER:  Den dobbeltdrapsiktede 48-åringen og de to drepte mennene hadde bare tre hus og hundre meter mellom seg. De kjente hverandre, men hadde ikke nære relasjoner ifølge politiet. Kartgrafikk: Googlemaps og Kristoffer Egeberg/Dagbladet.
NABOER: Den dobbeltdrapsiktede 48-åringen og de to drepte mennene hadde bare tre hus og hundre meter mellom seg. De kjente hverandre, men hadde ikke nære relasjoner ifølge politiet. Kartgrafikk: Googlemaps og Kristoffer Egeberg/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 48 år gamle mannen som er siktet for å ha drept to naboer i Tromsø, er tidligere dømt både til sikring og til forvaring.

I den siste dommen fra Hålogaland lagmannsrett ble han dømt til fire års forvaring for to tilfeller av brannstiftelse i Tromsø i 2004 og 2005. Lagmannsretten stadfestet det Nord-Troms tingrett hadde kommet til først: at det var stor fare for at menneskeliv kunne gått tapt.

I det ene tilfellet hadde han ifølge dommene, som Dagbladet har lest, dyppet ispinner i rødsprit eller annen brennbar væske, festet dem under kledningsbord på et hus og tent på.

I det andre tilfellet hadde han dynket møblene i sin egen leilighet med bensin og tent. I etasjen over ble blant andre en rullestolbruker reddet ut.

En femliter - i tilfelle Den nå 48 år gamle dobbeltdrapssiktede mannen forklarte i retten at han hadde stående en fem liters kanne med med bensin og to flasker med annen brennbar væske i tilfelle han skulle komme i «en presset situasjon».

Og det følte han at han ble, aleine hjemme, da han dynket ut bensinen og satte fyr ved 22.30-tiden tiden om kvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer