ÅSTED: Krimteknikere jobbet onsdag ettermiddag fortsatt på åstedet i Trondheim sentrum. Utenfor er det lagt blomsterbuketter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ÅSTED: Krimteknikere jobbet onsdag ettermiddag fortsatt på åstedet i Trondheim sentrum. Utenfor er det lagt blomsterbuketter. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Dobbeltdrap i Trondheim

Dobbeltdrapssiktet har våknet fra koma

Politiet har også mottatt foreløpig obduksjonsrapport etter dobbeltdrapet.

TRONDHEIM (Dagbladet): 18-åringen som er siktet for dobbeltdrap i Trondheim, har blitt vekket fra kunstig koma. Det opplyser mannens forsvarer, Tore Angen, til Dagbladet.

- Jeg vet ikke noe mer om helsetilstanden hans. Jeg har ennå ikke fått snakket med ham, sier Angen.

Da Dagbladet møtte advokaten like etter klokka 14 var han på vei til St. Olavs Hospital, hvor siktede fremdeles ligger innlagt.

Ennå ikke avhørt

FORSVARER: Tore Angen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVARER: Tore Angen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Politiet har begjært to ukers varetektsfengsling for den siktede. Angen har på vegne av sin klient samtykket til varetektsfengsling, men mener perioden bør begrenses til en uke.

- Bakgrunnen er at han ennå ikke har fått avgitt sin forklaring, sier Angen.

Det er ennå ikke kommet noen kjennelse fra Sør-Trøndelag tingrett, som behandler saken skriftlig og som såkalt kontorforretning. Det er uansett ventet at 18-åringen vil bli varetektsfengslet.

Politiet har ennå ikke fått avhørt ham, bekrefter politiadvokat Eli Nessimo til Dagbladet.

- Han har ikke blitt avhørt ennå. At han ikke har gitt sin forklaring er også årsaken til at vi begjærer to ukers varetekt og ikke fire, som er det vanlige, sier hun.

Hun sier politiet vil avhøre ham så fort det lar seg gjøre, men at de trenger å få en avklaring på helsetilstanden først.

Har fått obduksjonsrapport

MINNESTUND: Elever på Heimdal videregående skole, den samme skolen som de drepte guttene gikk på, forteller om den vonde tiden etter dobbeltdrapet. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Politiet har onsdag fortsatt etterforskningen av dobbeltdrapet for fullt, og får blant annet taktisk og teknisk bistand fra Kripos. Politiet har også mottatt den foreløpige rapporten etter obduksjonen av Reza Alizada (17) og Nasratullah Hashimi (19).

- Jeg vil av hensyn til etterforskningen ikke si noe om resultatet av den foreløpige obduksjonsrapporten, sier hun.

- Vitner har forklart at 18-åringen som ble skadd sa han var blitt slått med hammer. Tyder den foreløpige obduksjonsrapporten på at dødsfallet er forenlig med slag fra hammer eller stump vold?

SKREMT: Tina Hoem satt i etasjen under da det skjedde et dobbeltdrap i Trondheim mandag. Minutter seinere satt en hardt skadd ung gutt på trappa hennes. Video: Lars Eivind Bones /Reporter: Trym Mogen Vis mer

- Vi vil som sagt ikke uttale oss om funnene her av etterforskningsmessige hensyn, sier hun.

Den skadde 18-åringen er avhørt nå til sammen to ganger av politiet.

Uten drapsvåpen

Politiet har tidligere uttalt at de ikke har sikret det de anser som et drapsvåpen. Politiadvokat Nessimo svarer å nå noe mer kryptisk.

- Jeg går ikke inn og kommenterer det heller. Det er pågående undersøkelser for å avklare det. Det å klarlegge og eventuelt lokalisere drapsvåpen er en sentral del av etterforskningen, sier hun.

Politiet er tause om både eventuelt motiv, foranledningen til drapet og hva som skjedde mellom da politiet rykket til boligen og til da 18-åringen ble skutt og pågrepet på sentralstasjonen i Trondheim drøyt 40 minutter etter meldingen kom inn. Sentralstasjonen er snaut 15 minutters gange fra boligen.

- Videoovervåkning, teledata og og elektroniske spor er viktige elementer her. Vi jobber også med å avklare bevegelsene hans etter voldshendelsen, sier hun.