Dobbeltdrapssiktet nordmann: - Gjør alt dere kan for å få meg ut. Jeg er uskyldig

Hadde en mindre konflikt med drept 48-åring som bodde 50 meter unna siktede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er i dag én uke siden en 41 år gammel norskbosnisk mann med adresse i Drammen ble pågrepet og siktet for et dobbeltdrap i den lille landsbyen Trnopolje i Bosnia.

Mannen er nå varetektsfengslet i fire uker, siktet for «drap, ulovlig produksjon og handel med våpen og eksplosive stoffer».

Det er tidligere ikke kjent hvordan 41-åringen selv stiller seg til selve siktelsen, men Dagbladet har vært i kontakt med sønnen (19) til den dobbeltdrapssiktede, som ble pågrepet samme dag som sin far.

- Jeg er uskyldig «Dere må gjøre alt dere kan for å få meg ut, fordi jeg ikke har gjort noe. Jeg er uskyldig», har norskbosnieren fortalt til sønnen.

Hjemme i Drammen sitter hans kone og fem barn nærmest i sjokktilstand. Alle barna er vokst opp i Norge, og familien har bodd i landet siden den siktede mannen flyktet fra Bosnia-krigen i 1993.

- Første gang da han ringte, så spurte han om familien sin, om vi er sikre og at ingen har gjort oss noe. Da jeg spurte hvordan det går, sa han: «Ikke tenk så mye på meg, det kommer til å gå bedre», sier sønnen til den dobbeltrapssiktede til Dagbladet.

 - USKYLDIG:  Den dobbeltdrapssiktede norskbosnieren hevder han er uskyldig. Foto: Privat
- USKYLDIG: Den dobbeltdrapssiktede norskbosnieren hevder han er uskyldig. Foto: Privat Vis mer

Her kan du lese et større intervju med sønnen til 41-åringen, om hvordan han opplevde å bli pågrepet av bosnisk spesialpoliti, og avhørt i flere timer (krever Pluss-abonnement, red.anm).

Kjente til avdøde De to drepte mennene på 62 år og 48 år er begge fra samme landsby som den norskbosniske mannen.

Dagbladet kjenner til at den dobbeltdrapssiktede norskbosnieren hadde en bolig kun 50 til 100 meter unna den avdøde 48-åringen, og at de tidligere har hatt en mindre konflikt.

- De hadde hatt en mindre konflikt for en stund tilbake, men det løste seg ganske raskt. De har ikke hatt noen kontakt siden den gang, bekrefter hans 19 år gamle sønn.

Ifølge kilder Dagbladet har snakket var den avdøde 48-åringen siktet i en annen sak i landsbyen, som omfattet drap på ekskona og omfattende narkotikavirksomhet.

Den 41 år gamle mannen med norsk statsborgerskap har for øvrig tidligere hatt en straffesak mot seg her i Norge, hvor han ble dømt for vold.

 OGSÅ PÅGREPET:  Sønnen til den pågrepne norskbosnieren ble også pågrepet og avhørt av bosnisk spesialpoliti. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet.
OGSÅ PÅGREPET: Sønnen til den pågrepne norskbosnieren ble også pågrepet og avhørt av bosnisk spesialpoliti. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet. Vis mer

Flere bosniske aviser skriver at den dobbeltdrapssiktede mannen skal være tilknyttet wahhabi-bevegelsen. Wahhabisme er en streng fundamentalistisk retning innen sunni-islam.

Flere kilder nær den dobbeltdrapssiktede mannen avviser disse opplysningene overfor Dagbladet.