Dobbeltdrapssiktet nordmann varetektsfengslet i fire uker

Siktet for «grovt drap, ulovlig produksjon og handel med våpen og eksplosive stoffer».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 41 år gamle norskbosnieren med adresse i Drammen, som er siktet for å ha drept to menn i Bosnia 28. juli, ble i dag varetektsfengslet i én måned.

Kilder nær den dobbeltdrapssiktede mannen bekrefter disse opplysningene overfor Dagbladet.

Påtalemyndigheten har siktet mannen for «grovt drap». I tillegg er han siktet for «ulovlig produksjon og handel med våpen og eksplosive stoffer», ifølge siktelsen.

Anker beslutningen Det var tingretten i Banja Luka i Bosnia som besluttet å varetektsfengsle 41-åringen i én måned grunnet «fare for flukt, offentlig uro og påvirkning av vitner», skriver den serbiske avisa Avaz.

Hans advokat Bajro Avdic forteller at han vil anke tingrettens beslutning om fire ukers varetektsfengsling, og at hans klient ikke erkjenner skyld i drap.

Avdic ønsker ikke å kommentere ytterligere overfor Dagbladet om hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

Avkrefter wahhabi-tilknytning Flere bosniske aviser skriver at den dobbeltdrapssiktede mannen skal være tilknyttet wahhabi-bevegelsen. Wahhabisme er en streng fundamentalistisk retning innen sunni-islam.

Kilder nær den dobbeltdrapssiktede mannen avviser disse opplysningene overfor Dagbladet.

Kriminalpolitiets sjef Radomir Dukic ønsker uansett å undersøke disse opplysningene nærmere.

Tidligere dømt i Norge Dukic sier at drapene kan være religiøst motivert, og at etterforskerne blant annet undersøker om den mistenkte har hatt en tidligere konflikt med den yngste av de drepte.

Drapene skal ha skjedd seint mandag kveld i kaffebaren San, som ligger i småbyen Trnopolje. De drepte er to menn på 48 år og 32 år som begge er fra landsbyen.

Som Dagbladet i går kunne avsløre, har den 41 år gamle mannen med norsk statsborgerskap tidligere hatt en straffesak mot seg her i Norge, hvor han ble dømt for vold.

PÅGREPET: En 41 år gammel mann fra Drammen er pågrepet i Bosnia, mistenkt for dobbeltdrap. I videoen overleveres han til påtalemyndigheten etter pågripelsen. Foto: Skjermdump fra ATVBL
PÅGREPET: En 41 år gammel mann fra Drammen er pågrepet i Bosnia, mistenkt for dobbeltdrap. I videoen overleveres han til påtalemyndigheten etter pågripelsen. Foto: Skjermdump fra ATVBL Vis mer