Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbeltdrapssiktet skal ha brukt kniv i angrepet

18-åringen som er siktet for dobbeltdrapet i Trondheim, brukte ifølge politiet også en kniv under angrepet inne i en leilighet i Trondheim sentrum.

ÅSTED: Krimteknikkere var tidligere denne uka på plass på adressen i Trondheim hvor to personer ble funnet drept. Lars Eivind Bones / Dagbladet
ÅSTED: Krimteknikkere var tidligere denne uka på plass på adressen i Trondheim hvor to personer ble funnet drept. Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser rapporten som politimesteren har sendt til Politidirektoratet etter at politiet skjøt siktede i leggen i forbindelse med pågripelsen, skriver NRK.

Vitnet som overlevde har tidligere fortalt at siktede også brukte hammer.

To afghanere i slutten av tenårene ble drept i angrepet mandag kveld. Det tredje offeret, en 18 år gammel mann, ble onsdag skrevet ut fra sykehuset. Han har forklart seg til etterforskerne i saken.

MINNESTUND: Elever på Heimdal videregående skole, den samme skolen som de drepte guttene gikk på, forteller om den vonde tiden etter dobbeltdrapet. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Våken etter koma

Den drapssiktede mannen ble lagt i kunstig koma etter pågripelsen. Onsdag ble han vekket opp og han er foreløpig varetektsfengslet i én uke. Han er ennå ikke blitt avhørt.

Politiet opplyser torsdag at etterforskningen fortsetter for fullt, og det gjennomføres fremdeles både avhør og innsamling av tekniske og digitale spor. Kripos er også i Trondheim for å bistå.

Skutt under pågripelse

Det var mandag kveld at Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17) ble drept i Trondheim. Den hardt skadde 18-åringen, som er asylsøker, er siktet for drapet på de to vennene. En tredje venn av de to på 18 er innlagt på sykehus med alvorlige skader.

Den siktede 18-åringen ble tatt i en dramatisk pågripelse omkring 40 minutter etter den brutale volden i boligen for enslige mindreårige asylsøkere. Han ble da skutt i beinet, ifølge politiet fordi han forsøkte å skade seg selv.

18-åringen ble lagt i kunstig koma på St. Olav hospital etter hendelsen litt før klokka 19.00 mandag kveld, men våknet onsdag ettermiddag. Da ble det også besluttet å varetektsfengsle mannen i ei uke.

SKREMT: Tina Hoem satt i etasjen under da det skjedde et dobbeltdrap i Trondheim mandag. Minutter seinere satt en hardt skadd ung gutt på trappa hennes. Video: Lars Eivind Bones /Reporter: Trym Mogen Vis mer

Uten forvarsel

Både Trondheim kommune og politiet jobber nå intenst med å finne ut hva som førte til det tragiske dobbeltdrapet. Bare omkring en halvtime før det skjedde, hadde to kommuneansatte som fulgte opp asylsøkerne besøkt en av dem. Ingenting tydet på noe galt.

- Jeg har lest logger fra forkant. Det er ingen grunn til bekymring. Det er ingenting som har fått meg til å si: «oi, her burde vi reagert». Det er ingenting i evalueringen som tyder på at vi burde hatt varsellampene på. Dette kommer som er stort sjokk, sier enhetsleder for omsorgsenheten i Trondheim, Annika Björnström.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!