ÅSTED: Krimteknikere jobber onsdag ettermiddag fortsatt i leiligheten der to personer ble funnet drept mandag. Foto: Lars Eivind Bones
ÅSTED: Krimteknikere jobber onsdag ettermiddag fortsatt i leiligheten der to personer ble funnet drept mandag. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Dobbeltdrapssiktet varetektsfengslet i én uke

18-åringen som skal ha drept to kamerater i Trondheim har ennå ikke forklart seg til noen.

TRONDHEIM (Dagbladet): 18-åringen som er siktet for dobbeltdrap i Trondheim ble i dag vekket opp fra kunstig koma etter at han ble skutt i beinet under pågripelsen mandag.

Hans forsvarer Tore Angen har ennå ikke fått snakket med ham. Det har heller ikke politiet.

Ville ha to uker

FORSVARER: Tore Angen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVARER: Tore Angen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Politiet begjærte 18-åringen varetektsfengslet i to uker med bakgrunn i bevisforspillelsesfare. Forsvareren samtykket på vegne av klienten til fengsling mente varetekten burde begrenses til én uke. Sør-Trøndelag tingrett tok forsvarerens begjæring til følge.

Politiet vil vanligvis begjære fire uker varetekt i drapssaker, men begrunnet også den kortere fengslingsperioden med at han ennå ikke er blitt avhørt.

Frarådet samtaler

Angen var onsdag i samtaler på politihuset i Trondheim før han reiste opp til sin klient på St. Olavs hospital. Der var planen å møte og snakke med klienten.

BLOMSTER: Det er blitt lagt ned en rekke buketter utenfor leiligheten i Trondheim sentrum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLOMSTER: Det er blitt lagt ned en rekke buketter utenfor leiligheten i Trondheim sentrum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg var på avdelingen og hadde en lang prat med overlegen, som frarådet samtaler i dag. Det innretter jeg meg selvfølgelig etter, så samtalene lar vente på seg, sier han til Dagbladet

Han sier det fortsatt er uklart når den drapssiktede vil bli avhørt av politiet.

Politiet har ennå ikke fått avhørt ham, bekrefter politiadvokat Eli Nessimo til Dagbladet.

Hun sier politiet vil avhøre ham så fort det lar seg gjøre, men at de trenger å få en avklaring på helsetilstanden først.

Har fått obduksjonsrapport

Politiet har onsdag fortsatt etterforskningen av dobbeltdrapet for fullt, og får blant annet taktisk og teknisk bistand fra Kripos. Politiet har også mottatt den foreløpige rapporten etter obduksjonen av Reza Alizada (17) og Nasratullah Hashimi (19).

- Jeg vil av hensyn til etterforskningen ikke si noe om resultatet av den foreløpige obduksjonsrapporten, sier hun.

MINNESTUND: Elever på Heimdal videregående skole, den samme skolen som de drepte guttene gikk på, forteller om den vonde tiden etter dobbeltdrapet. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Vitner har forklart at 18-åringen som ble skadd sa han var blitt slått med hammer. Tyder den foreløpige obduksjonsrapporten på at dødsfallet er forenlig med slag fra hammer eller stump vold?

- Vi vil som sagt ikke uttale oss om funnene her av etterforskningsmessige hensyn, sier hun.

Den skadde 18-åringen er avhørt nå til sammen to ganger av politiet.

SKREMT: Tina Hoem satt i etasjen under da det skjedde et dobbeltdrap i Trondheim mandag. Minutter seinere satt en hardt skadd ung gutt på trappa hennes. Video: Lars Eivind Bones /Reporter: Trym Mogen Vis mer

Uten drapsvåpen

Politiet har tidligere uttalt at de ikke har sikret det de anser som et drapsvåpen. Politiadvokat Nessimo svarer å nå noe mer kryptisk.

- Jeg går ikke inn og kommenterer det heller. Det er pågående undersøkelser for å avklare det. Det å klarlegge og eventuelt lokalisere drapsvåpen er en sentral del av etterforskningen, sier hun.

Politiet er tause om både eventuelt motiv, foranledningen til drapet og hva som skjedde mellom da politiet rykket til boligen og til da 18-åringen ble skutt og pågrepet på sentralstasjonen i Trondheim drøyt 40 minutter etter meldingen kom inn. Sentralstasjonen er snaut 15 minutters gange fra boligen.

- Videoovervåkning, teledata og og elektroniske spor er viktige elementer her. Vi jobber også med å avklare bevegelsene hans etter voldshendelsen, sier hun.