Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbeltdrapssiktets forsvarer: - Uklart om det er noe motiv i det hele tatt. Det er det vi alle leter etter

- Har allerede fått plass på psykiatrisk avdeling.

DREPT: Politiet fikk melding om at en kvinne var knivstukket ved et garasjeanlegg på Manglerud kl. 07.38 onsdag morgen. Kvinnen døde av skadene. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
DREPT: Politiet fikk melding om at en kvinne var knivstukket ved et garasjeanlegg på Manglerud kl. 07.38 onsdag morgen. Kvinnen døde av skadene. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 55-åringen som er siktet for å ha knivdrept en kvinne i 40-årene på Manglerud og en mann på Grønland i Oslo onsdag morgen, satt i går i et langt avhør.

Mannens forsvarer Steinar Stenvaag sier det klienten gir uttrykk for at han ikke skjønner hva han har gjort.

- Det er uklart om det er noe motiv i det hele tatt. Det er det vi leter etter alle sammen, sier Stenvaag til Dagbladet.

Politiet sa i går at drapene ikke framstår som helt tilfeldige.

- Fått plass på psykiatrisk avdeling Siktedes mentale helsetilstand vil åpenbart bli et sentralt tema videre i saken. Han skal i perioder ha vært innlagt ved Søndre Oslo Distriktspsykiatriske (DPS) på Mortensrud, og ifølge VG dro han dit i går formiddag og fortalte at han hadde drept to mennesker.

Forsvarer Stenvaag sier klienten er et «veldig presset og nedslitt menneske».

- Han er helt ute av seg og jeg har allerede brukt stikkordet psykiatri, og jeg tror politiet ser det poenget. Han har i alle fall allerede fått plass på en psykiatrisk avdeling, sa han til Dagbladet i går kveld.

Utvist tre ganger 55-åringen er opprinnelig fra Nord-Afrika, og har blitt utvist fra Norge tre ganger. Ifølge VG skal han ha vært gift med og har barn med en norsk kvinne, og arbeidet som bilmekaniker for flere bedrifter i Oslo. Han er dømt for flere forhold, blant annet narkotikakriminalitet.

KLOKKA 08.21 I GÅR: Politiet får melding om at en mann er knivstukket på Grønland i Oslo. Mannen døde av skadene. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
KLOKKA 08.21 I GÅR: Politiet får melding om at en mann er knivstukket på Grønland i Oslo. Mannen døde av skadene. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

- Vi jobber fortsatt med å kartlegge siktedes bakgrunn. Politiet har noe kjennskap til ham, og utfra det jeg vet er det snakk om mindre alvorlige forhold, sa politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet i går.

Politiet jobber med å kartlegge den siktedes bevegelser forut for, mellom, og etter de to drapene. Politiet undersøker blant annet en bil de mener kan være tilknyttet hendelsene, innhenter bilder fra  overvåkningskameraer og avhører en rekke vitner.  

- Vi kartlegger siktedes bevegelser, og jobber blant annet med å sikre video og andre tekniske spor. Dette vil også bli sentrale tema i avhør, sier Metlid.

Oslo-politiet opplyser i en pressemelding torsdag morgen at de fortsatt jobber etter flere spor i saken, og at de blant annet undersøker mannens helsetilstand og hans bakgrunn. Mannen vil bli framstilt for fengsling fredag. Forsvarer Steenvag sier han regner med at mannen vil bli tvangsplassert på sykehus så fort varetektsspørsmålet er avklart.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media