SJEKKET UT: Årlig mottar politiet flere hundre henvendelser om folk som skal ha sett Madeleine McCann i live. Jente som nå er DNA-testet på New Zealand viste seg ikke å være den forsvunne Maddie. Her er bilde av Madeleine McCann som 3-åring på forvinningstidspunktet i 2007. Bildet til høyre er et bilde som viser hvordan hun trolig ser ut som 9-åring. Foto: AP / Metropolitan Police / Teri Blythe / NTB scanpix
SJEKKET UT: Årlig mottar politiet flere hundre henvendelser om folk som skal ha sett Madeleine McCann i live. Jente som nå er DNA-testet på New Zealand viste seg ikke å være den forsvunne Maddie. Her er bilde av Madeleine McCann som 3-åring på forvinningstidspunktet i 2007. Bildet til høyre er et bilde som viser hvordan hun trolig ser ut som 9-åring. Foto: AP / Metropolitan Police / Teri Blythe / NTB scanpixVis mer

Dobbeltgjengeren var ikke Madeleine McCann

Den vesle jentas forsvinning er fremdeles et mysterium etter DNA-testing av jentunge på New Zealand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hva som skjedde med lille Madeleine McCann da hun forsvant sporløst fra foreldrene mens de var på ferie på Algarve-kysten i Portugal 3.mai 2007 er fremdeles et mysterium.

I forrige uke ble det kjent at britiske Scotland Yard innhenter DNA fra ei jente i Queenstown-området på New Zealand som skal være slående lik den forsvunne jenta.

Nå er DNA-analysen klar, og den levner ingen tvil. Jenta fra Queenstown er ikke Madeleine McCann, melder Sky News.

Flere observasjoner Det er meldt inn flere observasjoner av personer som ligner på jenta i området de siste åra. Siste observasjon skjedde på nyttårsaften. Da gikk politiet ut og sa at de var sikre på at jenta fra Queenstown ikke var Madeleine McCann.

For å få dette bekreftet, ba de likevel om å få DNA-materiale fra jenta som utseendemessig skal være svært lik den forsvunne Maddie.

I en uttalelse sier New Zealand-politiet at de sendte DNA-prøvene til Scotland Yard-etterforskere som fremdeles jobber med Maddie-forsvinningen.

- Vi har mottatt bekreftelse fra Scotland Yard om at DNA-prøvene av jenta ikke er noen match med forsvunne Madeleine McCann, sier politiinspektør Steve McGregor.

Ikke overrasket Etter observasjonene av jenta på nyttårsaften gjorde politiet undersøkelser i nabolaget som førte til at de var sikre på at Queenstown-jenta ikke kunne være Madeleine McCann.

Dermed kom ikke DNA-analysen som noen overraskelse på New Zealand-politiet.

Maddie var ennå ikke fylt fire år da hun forsvant fra foreldrene Kate og Gerry McCann i Portugal i 2007.