Dobbeltmorder på rømmen i 20 år

Levde som poet i Chicago.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For over 20 år siden rømte Norman Porter fra et fengsel i Massachusetts. Han dro til Illinois og skaffet seg et liv som poet og krigsmotstander, skriver CNN.

Den 66 år gamle mannen har i over 20 år vært på flukt fra politiet. Porter ble i 1960 dømt for to mord.

De to forskjellige livene Porter har levd fikk tirsdag en brå slutt. Politietetterforskere hadde lenge spanet på han og klarte endelig å finne han i Chicago.

- Han lurte oss alle sammen. Jeg kjente han i mange år, men tydeligvis ikke så godt som jeg trodde, sa C.J. Laity, som kjente Porter fra diktlesning.

Ranet og drepte

Hvor Porter har oppholdt seg i alle dise årene har vært et mysterie for politiet helt siden han rømte i desember 1985. Han har siden rømningen ligget på topp på Massachusetts State Polices liste over «Most Wanted».

I en alder av 21 år, skjøt og drepte han John Pigott, en 22-år gammel butikkansatt. Det skjedde da han ranet en klesbutikk.

Mens han ventet på rettssak rømte han sammen med en annen innsatt fra fengsel. De overmannet fengselssjefen, David S. Robinson, og deretter skjøt og drepte han.

Porter sa seg skyldig i to forsettlig drap og ble dømt til livsvarig fengsel. I løpet av hans 26 år bak murene fikk Porter eksamensbevis fra high school og han jobbet seg videre mot en utdanning fra college.

Etter å ha blitt overført til et fengsel med mindre sikkerhet klarte han å rømme.

- Stort sjokk

Porters venner i Chicago sier at Jacob «J.J.» Jameson- som de kjente han som- har bodd i byen i over 20 år. Han ble arrestert i kirken han var medlem av, Third Unitarian Church.

- Jeg har alltid kjent han som en bra mann, ganske aktiv i det lokale miljøet også, sa Charles Paidock, som møtte Porter for over ti år siden.

Han la til at det kom som et stort sjokk for han å høre sannheten pom Porter.

- Jeg har aldri lagt merke til noe som kunne vitne om en voldelig bakgrunn, sa han.

Det var rundt en måned siden at politiet fikk et tips om at Porter bodde og levde i Chicago. De klarte å finne ham ved hjelp av fingeravtrykk.

- Han sa hvem han var, og la stor vekt på at han hadde hatt det veldig bra de siste 20 årene, sa politiførstebetjent ved Massachusetts State Police, Kevin Horton, til CNN.

Dobbeltmorder og poet: Her blir Norman Porter tatt hånd om av politiet etter 20 år på rømmen.