Dobbeltmorder sjekkes

Politiet har fått to tips om at en rømt 47 år gamle dobbeltdrapsmann befant seg i Kristiansand da Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept i Baneheia 19. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

47-åringen uteble fra permisjon fra Ila sikringsanstalt 11. mai. Torsdag ble han pågrepet i Oppland der han også tidligere har hatt tilhold.

Fædrelandsvennen skriver at politiet nå vil sjekke alibiet til 47-åringen.

Rutinesjekk

- Det er snakk om en helt rutinemessig sjekk. Mannen er rømling og drapsmann. Da er det også naturlig at vi undersøker hvor han befant seg da jentene ble drept i Baneheia, sier kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand-politiet.

- Når en slik person er på frifot, er vi forpliktet til å følge opp og finne ut av bevegelsene hans i den aktuelle perioden. Vi starter alibisjekkingen hans for alvor i morgen. Oppgaven er ikke mer prioritert enn at han tilhører en gruppe der det befinner seg flere liknende kandidater, sier Pedersen.

Pedersen bekrefter at politiet har fått inn et par tips fra folk som mener de så den drapsdømte mannen i Kristiansand drapsdagen og dagen etter.

Kriminalsjefen sier bildene som ble gjengitt av rømlingen i avisene, var gamle og ikke særlig oppdatert med hensyn til mannens utseende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer