Dobbeltmorder sjekkes

Politiet har fått to tips om at en rømt 47 år gamle dobbeltdrapsmann befant seg i Kristiansand da Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept i Baneheia 19. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

47-åringen uteble fra permisjon fra Ila sikringsanstalt 11. mai. Torsdag ble han pågrepet i Oppland der han også tidligere har hatt tilhold.

Fædrelandsvennen skriver at politiet nå vil sjekke alibiet til 47-åringen.

Rutinesjekk

- Det er snakk om en helt rutinemessig sjekk. Mannen er rømling og drapsmann. Da er det også naturlig at vi undersøker hvor han befant seg da jentene ble drept i Baneheia, sier kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand-politiet.

- Når en slik person er på frifot, er vi forpliktet til å følge opp og finne ut av bevegelsene hans i den aktuelle perioden. Vi starter alibisjekkingen hans for alvor i morgen. Oppgaven er ikke mer prioritert enn at han tilhører en gruppe der det befinner seg flere liknende kandidater, sier Pedersen.

Pedersen bekrefter at politiet har fått inn et par tips fra folk som mener de så den drapsdømte mannen i Kristiansand drapsdagen og dagen etter.

Kriminalsjefen sier bildene som ble gjengitt av rømlingen i avisene, var gamle og ikke særlig oppdatert med hensyn til mannens utseende.

- Så ham i Baneheia

Dagbladet har vært i kontakt med ett av vitnene som mener at han så mannen i Baneheia morgenen etter at jentene ble drept. Vitnet hevder det må ha vært 47-åringen som kom ut av skogholtet mellom 2. og 3. Stampe, ved badeplassen der jentene sist ble observert.

Svakheten ved observasjonen er at vitnet ikke la merke til 47-åringens karakteristiske arr på nesa. Den andre observasjonen av den eks-drapsdømte skal være gjort på Sørlandssenteret om formiddagen 19. mai.

DREPT: Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen.