Dobler bin Laden-dusør

Hvis du skulle støte på terrorlederen, får du 346 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representantenes hus i Washington preges av den intensive jakten på al-Qaida-ledere. I dag stemte de, ifølge Chicago Sun Times, for å doble belønningen for å finne Osama bin Laden. Og etter denne beslutningen er dusøren nå pålydende 50 millioner dollar.

Forbindelse til narko-handel

Utspillet kom i forbindelse med et lovforslag om å utvide Utenriksdepartementets anti-terrorist dusør-program, til å skaffe penger til dem som hjelper myndighetene med å spore opp narkotikahandlere som støtter terrorisme.

Flere representanter i senatet mener nemlig det er en økende forbindelse mellom narkotikahandel og finansiering av terrorisme. Representant Mark Kirk uttalte at det må tas i betraktning at det i land som Afghanistan, hvor folk kan ha informasjon om terrorister og narkotikahandel, finnes mange analfabeter som ikke kan lese dusørplakatene. Kirk sa også at mange bor i jordbruksområder hvor materielle belønninger kan være mer kjærkomment enn penger.

Lovgiviningen gir Utenriksdepartementet rom for å gi bort blant annet kjøretøy og husholdningsmaskiner, samt finne nye måter å publisere belønningsprogrammet på.