Dobler dusøren i jakten på IS-lederen

USA dobler dusøren for å komme med viktig informasjon som fører amerikanerne til IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi.

ETTERSØKT: Bildet er fra en video av det som skal være IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi. Den ble offentliggjort på nettet 5. Juli 2014, og skal være av hans første offentlige opptreden i en moske i Mosul i Irak. Foto: AP / NTB scanpix
ETTERSØKT: Bildet er fra en video av det som skal være IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi. Den ble offentliggjort på nettet 5. Juli 2014, og skal være av hans første offentlige opptreden i en moske i Mosul i Irak. Foto: AP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dusøren er hevet fra 87 til 217 millioner kroner. USA utlover en like stor dusør på 217 millioner kroner for Al-Qaida-leder Ayman al-Zawahri, som sto bak angrepene i New York 11. September 2001.

Det plasserer de to ekstremistene på topp på USAs ettersøkt-liste.

Dusøren på 25 millioner dollar for IS-lederen blir utbetalt til den som kommer med opplysninger som kan føre til hans pågripelse.

- Dette er betraktelig mer enn den tidligere dusøren, heter det i en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet i en pressemelding.

Al-Baghdadi gir sjelden livstegn fra seg, og det har en rekke ganger vært rapportert at han skal være skadd eller drept.

Det har vært ubekreftede opplysninger om at han oppholder seg i Mosul, der irakiske regjeringsstyrker for øyeblikket forsøker å gjenerobre makten fra IS.

(NTB)