Dobler elektronisk selvangivelse

320.000 nordmenn har så langt levert sin selvangivelse elektronisk. Sannsynligvis dobles fjorårstallet før fristen går ut søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aller ferskeste tallene fra Skattedirektoratet viser at 320.000 har godkjent selvangivelsen elektronisk, enten på internett eller ved hjelp av telefon. Fordelingen er omlag 60-40 med telefon som vinner.

Dagbladet :på nettets journalist godkjente sin enkle selvangivelse i ettermiddag. Hele prosessen var unnagjort på to minutter, etter at alle tall først var sjekket.

- I fjor var det 213.000 som leverte elektronisk, og 71.000 av dem brukte internett, forteller informasjonssjef Lise Halvorsen i Skattedirektoratet.

Det betyr at det allerede er dobbelt så mange som har levert på nett, og at total-tallet ganske sikkert dobles fra i fjor før fristen går ut søndag 30. april.

- Vi synes dette er veldig bra, og håper at alle som kan levere på nett eller over telefon gjør det, sier Lise Halvorsen.

Bare i Oslo har 50.000 levert selvangivelsen elektronisk. I dag klikket det inn 7.000 nye.

- Vi har fortsatt veldig mange som kommer til oss for å få hjelp når selvangivelsen skal endres eller godkjennes. På en dag har vi hatt 7.000 personer innom hos oss. Vårt tips er at alle leser veiledningen nøye, og at alle sjekker om de kan levere på nett eller via telefon, sier informasjonsleder Fredrik Ravn ved Oslo likningskontor til Dagbladet :på nettet.

Gå til skatteetatens hjemmeside