Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobler politibemanningen i helgene

I Bergen og Oslo, ifølge lekkasjer fra statsbudsjettet.

FÅR FRISKE PENGER: Justisminister Knut Storberget (t.v.) og Oslo-politimester Anstein Gjengedal. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
FÅR FRISKE PENGER: Justisminister Knut Storberget (t.v.) og Oslo-politimester Anstein Gjengedal. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet i Bergen og Oslo skal doble helgebemanningen. Regjeringen bevilger 1,3 milliarder kroner ekstra til politiet i statsbudsjettet som legges fram i dag.

1100 flere årsverk
Ifølge VG tilsvarer dette 1100 flere årsverk, inkludert ekstraårsverk som følge av økt arbeidstid.

Pengene skal blant annet gå til økt helgebemanning.

I Bergen og Oslo skal økningen di en doblet bemanning i helgene.

Leder i Oslo politiforening, Sigve Bolstad, sier til VG at han mener dette er et skritt i riktig retning.

- Påplussinger til politiet er positivt, det er den retningen folk ønsker. Vi har sett politive trekk fra regjeringen. For Oslodistriktet er det et stort behov for frie driftsmidler, så vi får se hva dette ender med, sier Bolstad.

- Nesten latterlig
Forbundsleder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund er noe mer lunken til den tilsynelatende gunstige budsjettlekkasjen.

- Det er mye i denne summen som er vedtatt fra før, så dette må vi finregne på, understreker Johannessen overfor VG.

- Det viktigste er om politidistriktene har fått større handlingsrom eller ikke. Å fremstille dette som en realvekst på 1,3 milliarder blir helt feil, slår Johannessen fast.

Og Morten Ørsal Johansen, justispolitiker i Frp, mener Regjeringen er helt på villspor med budsjettøkningen. Han sier til VG at han vil det skal satses på en helhetlig plan med opptrapping av hele kjeden fra patruljering til etterforskning.

- Dette er ikke mye å rope hurra for, når vi vet at det mangler så mye mer. Det er nesten latterlig, sier Ørsal Johansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media