FIRE ÅR, FIRE KILO:  Jama Farah er fire år og veier bare fire og et halvt kilo. På en helseklinikk for mødre og barn i byen Harfo, sør i Puntland, driver Somalia Røde Halvmåne helsetilbud for barn og mødre. Røde Kors er blant organisasjonene som mottar pengene fra regjeringen. Olav A. Saltbones / Røde Kors
FIRE ÅR, FIRE KILO: Jama Farah er fire år og veier bare fire og et halvt kilo. På en helseklinikk for mødre og barn i byen Harfo, sør i Puntland, driver Somalia Røde Halvmåne helsetilbud for barn og mødre. Røde Kors er blant organisasjonene som mottar pengene fra regjeringen. Olav A. Saltbones / Røde KorsVis mer

Dobler støtten til Afrikas Horn

Regjeringen øker støtten til ofrene for sultkatastrofen på Afrikas Horn til 620 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beløpet er doblet fra om lag 300 millioner kroner. Pengene skal gå gjennom FN, Internasjonale Røde Kors og andre organisasjoner.

- Det viktigste er å redde menneskeliv. Samtidig må vi sørge for at ikke enda flere drives på flukt. Stadig flere områder i Somalia rammes av hungersnøden. Det kan bli enda verre i løpet av høsten. Vi må hjelpe dem som er hardest rammet der de er, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) i en pressemelding.

Akutt underernært
Ifølge FN mangler 12,4 millioner mennesker mat. Bare i Sør-Somalia er over 400.000 barn akutt underernært.

Solheim sier at hjelpen skal bidra til at de som er rammet av tørken, står bedre rustet til å takle nye kriser. Pengene skal derfor gå til organisasjoner som arbeider i de hardest rammede områdene.

Kan bli verre
Det er ventet at krisen vil fortsette ut i første kvartal 2012, selv om det kommer nok regn i løpet av neste regntid.

- Krisen kan bli enda verre hvis ikke bøndene før sådd før oktober, eller regnet uteblir nok en gang. Selv om det kommer regn, vil også det kunne skape problemer for en befolkning som nå er svært sårbar for vannbårne sykdommer, sier Solheim.

(NTB)