Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Doblet erstatning etter morens død

(Dagbladet): Moren døde etter feilbehandling på Haukeland sykehus i Bergen i januar 1989. Norsk Pasientskadeerstatning fastsatte et erstatningsoppgjør til datteren på 375000 kroner i 1994, men nå har Bergen byrett mer enn doblet oppgjøret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen byrett har tilkjent datteren en erstatning på 787000 kroner. Med renter vil hun få utbetalt mer enn én million kroner, dersom dommen ikke blir anket.

Strålingsskade

Datteren mistet sin mor etter en antatt strålingsskade på Haukeland sykehus i 1989. Hun har også mistet sin far.
Datteren har bodd sammen med sine besteforeldre. Det var bestemoren, som verge, som ikke ville akseptere det første erstatningsoppgjøret.

Tung tid

Den nå 18 år gamle kvinnen sier til Bergens Tidende at det har vært en svært tung tid, og at hun håper at saken kan bli avsluttet med denne dommen.

Byrettsdommer Stein Dons Heinfjell har ikke akseptert at erstatningsbeløpet skal reduseres fordi datteren har bodd billig sammen med sine besteforeldre. Retten har i stedet lagt til grunn hva det ville ha kostet for datteren å ha en god bostandard, uansett hvilke reelle utgifter hun har hatt.

Utvidet periode

Retten har også utvidet erstatningsperioden inntil datteren har avsluttet videregående skole, altså til hun fyller 19 år. Norsk Pasientskadeerstatning mente hun skulle forsørges fram til hun fylte 18 år.

Hele Norges coronakart