Covid-19 i fullvaksinerte Israel

Doblet smitten: - Vil få trøbbel

Israel er verdens mest fullvaksinerte land, men nå suser antallet covid-19-smittede i været.

TESTKØ: Muslimer og jøder venter utenfor Den røde davidstjernes medisinske senter for å bli hurtigtestet for covid-19 i Jerusalem. Over hele landet har myndighetene satt opp slike sentre, i håp om å få bukt med den økende smitten. Foto: AFP/NTB
TESTKØ: Muslimer og jøder venter utenfor Den røde davidstjernes medisinske senter for å bli hurtigtestet for covid-19 i Jerusalem. Over hele landet har myndighetene satt opp slike sentre, i håp om å få bukt med den økende smitten. Foto: AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som den norske regjeringen vurderer om de skal oppheve corona-tiltakene i Norge, jobber verdens mest fullvaksinert land, Israel, nå knallhardt for å unngå å gå motsatt vei: å gå fra nærmest normalitet til å gjeninnføre tiltak for å unngå at smitten sprer seg ytterligere.

- Regjeringen sier at de ikke vil stenge ned samfunnet igjen, med mindre det blir full katastrofe for landets sykehus, sier Nadav Eyal, kommentator i den israelske avisa Yedioth Ahronot og fast gjest på israelske tv-skjermer.

Overser munnbind-krav

Eyal viser til at israelske politikere er «svært lite lystne» på å begrense landets innbyggere nok en gang. Nesten 90 prosent av landets voksne innbyggere er fullvaksinert. I tillegg har over 40 prosent av landets unge mellom 12 og 18 år også blitt vaksinert.

- Samtidig ser vi jo nå at det i dag ble bekreftet 6000 nye covid-smittede, mens 400 er på sykehus. Regjeringen prater ikke om det, men fordobler smitten seg, blir det umulig å utelukke nedstengning eller strengere tiltak, sier Eyal til Dagbladet.

Meningsmålinger viser også at israelske innbyggere har fått nok av pandemien. Folk flest lever som før, og mange overser kravet om munnbind på arrangementer innendørs, ifølge kommenatoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer