Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobling av overgrepsmeldinger til kontakttelefonen

Barn og Unges Kontakttelefon fikk i fjor inn 996 meldinger om seksuelle overgrep. Det er mer enn en dobling fra året før, skriver Bergens Tidende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilsvarende tall fra politiet viser bare mindre forskjeller mellom antall anmeldte overgrep i 2000 og 2001.

- Årsaken til at våre tall er såpass mye høyere enn politiets, tror jeg skyldes at det er lettere for de unge å fortelle om overgrep anonymt. Det skal langt mer mot til for å levere en anmeldelse, sier leder for Barn og Unges Kontakttelefon (BUK) i Bergen, Irmelin Bødtker Christensen.

Kontakttelefonen er et gratis, anonymt og landsdekkende tilbud fra Norges Røde Kors. Tjenesten henvender seg til barn og unge som trenger noen å snakke med.

Statistikk fra Røde Kors på landsbasis viser at 477 samtaler til kontakttelefonen i 2000 handlet om seksuelle overgrep. For 2001 var tallet økt til 996.

Politiets kriminalitetsstatistikk for 2001 på står i kontrast til tallene fra Røde Kors. Antall anmeldelser for incest gikk opp med 16,2 prosent fra året før, men tallet er likevel det nest laveste de siste fem årene. Antall anmeldelser for utukt mot barn under 16 år økte med 7,6 prosent.

(NTB)

Hele Norges coronakart